BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden göreve gelir gelmez imza atmaya başlayacak----

Biden göreve gelir gelmez imza atmaya başlayacak

Biden göreve gelir gelmez imza atmaya başlayacak
20 Ocak 2021 - 15:14 www.finansgundem.com

Kasım ayındaki seçimlerde zor bir süreç sonrası ABD Başkanı seçilen Biden'ın, bugünkü yemin töreni sonrası 15 başkanlık kararnamesi imzalayacağı açıklandı.

ABD başkanı olarak bugün yemin ederek göreve başlayacak olan Joe Biden, ilk iş olarak selefi Donald Trump'ın politikalarını değiştirerek pandemi, ekonomi, iklim değişikliği ve etnik eşitsizlik krizleri ile mücadele etmek için 15 kararname imzalayacak.

Biden'ın Basın Sekreteri Jen Psaki tarafından yapılan açıklamada, pandemi, ekonomi, iklim değişikliği ve etnik eşitsizlik krizleri ile mücadele etmek için Biden'ın bugün Oval Ofis'te başkanlık kararnamelerini imzalayacağını açıkladı.

Alınacak kararlar arasında federal çalışanlara ve federal binalarda bulunanlara maske takma zorunluluğunun getirilmesi de var.

İKLİM, GÖÇMEN

Biden ayrıca ABD'nin Paris iklim anlaşmasına tekrar dâhil olma sürecini başlatacak ve tartışmalı Keystone XL petrol boru hattı için sağlanan başkanlık iznini iptal edecek.

Meksika sınırına yapılacak duvara fon sağlanması ve nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olduğu bazı ülkelere seyahat yasağı uygulanması için Trump tarafından çıkarılan acil durum kararlarının iptali de Biden'ın imzalayacağı kararnamelerin arasında bulunuyor.

Psaki, "Gelecek günlerde ve haftalarda bu zorluklara meydan okumak ve yeni başkanın Amerikan halkına olan vaatlerini yerine getirmek için ilave başkanlık kararnameleri de açıklayacağız." dedi.

ABD Başkanlık yemin törenine hazırlanıyor

Trump giderayak 143 kişiye af çıkardı

Biden’in kızı: Ivanka gibi olmayacağım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)