BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden 2.5 trilyonluk yeni paket hazırlıyor----

Biden 2.5 trilyonluk yeni paket hazırlıyor

Biden 2.5 trilyonluk yeni paket hazırlıyor
11 Mart 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

ABD yeni Başkanı Joe Biden önceliğinin ekonomiye verdi. 1.9 trilyonluk destek paketini onaylatan Başkan yeni bir paket hazırlıyor.

Pandemi sürecinde ağır darbe alan ABD ekonomisin destek paketleriyle kurtarmaya çalışan yeni ABD yönetiminin özel bir paket daha hazırladığı ortayı çıktı. Fox'un tanınmış muhabiri Charles Gasparino, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi sonrasında hayata geçirmesi beklenen altyapı paketinin detaylarının belli olmaya başladığını bildirdi. Gasparino, paketin büyüklüğünün 2,5 trilyon dolar olacağını ifade ederken, "Harcamalar 4 yıla yayılacak. Projelerde yapılacak özel sektör kamu işbirliği ile bu rakam daha yüksek seviyelere yükselecek" vurgusu yaptı. Gasparino, detayların teşvik paketinin imzalanması sonrasında sızmaya başlayacağını da kaydetti.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Borsagundem.com’un haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde ABD'nin altyapısının yenilenmesi için Beyaz Saray'ın devasa bir harcama planı oluşturma çalışmaları çerçevesindebir grup Kongre üyesi ile bir araya geldi. Temsilciler Meclisi'nin Ulaştırma ve Altyapı Komitesi Başkanı Peter DeFazio ile Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Sam Graves'in Biden ile yaptıkları görüşmeye, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg de katıldı.

BORÇ REKORU: 28 TRİLYON

Bu arada, 2008 yılından bu yana sürekli piyasalara para enjekte eden ABD ekonomi yönetimi ulusal borç miktarını da rekor seviye taşıdı. ABD Hazine Bakanlığı 2021 yılı ilk çeyreğinde, ABD’nin borcunun ilk kez 28 trilyon doların üzerine çıktığını açıkladı.

ABD Hazinesi tahvil ihracı ile 38 milyar dolar borçlandı

 

ABD'de 5 aylık bütçe açığı 1 trilyon doları aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN11 Mart 2021 11:53

    Bu paketlerinde iyice boku çıktı her 3 ayda bir zenginler daha zengin sanal olarak diye trilyonlarca dolar para bastırıyorlar .bunlar gecici rahatlıklıklar .bununda sonu gelecektir.

  • Nedim11 Mart 2021 09:50

    Amerika yı batırana kadar devam!  Bunlar bütün güçleri ile hedefleri  öncelikle   Türkiye Kafkas Ülkeleri ve  İran!   Erdoğan ve  Putin sayesinde bu bölgelerde nispeten istikrar var yoksa  bu malum muhalif şerefsizler tayfası  Dünya yı cehenneme çevirmeye hazır.

  • Kerim14 Mart 2021 00:30

    Adamlar parayi abd lilere dagitacak Turkiye ye degil

  • Nedim11 Mart 2021 14:18

    O minik  aklınla  anlaman imkansız  zaten  kel kör memet!

  • Mehmet11 Mart 2021 11:38

    Hele o istikrarin faydasini 10 milyon civarinda  multecinin Turkiye,yi tarumar etmesinden belli,bende bu istikrar nerden geliyor diyordum, Nedim sayende anladim..!

  • musa11 Mart 2021 09:41

    DÜNYA BORSALARI İÇİN OLUMLU HABER