BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyrut'taki ilk incelemelerden çarpıcı sonuçlar çıktı----

Beyrut'taki ilk incelemelerden çarpıcı sonuçlar çıktı

Beyrut'taki ilk incelemelerden çarpıcı sonuçlar çıktı
05 Ağustos 2020 - 23:02 www.finansgundem.com

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk incelemeler, olayın yıllardır süren ihmaller dizisine dayandığını ortaya çıkardı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk araştırmalar, patlayıcı maddelerin depolanmasına ilişkin yıllarca süren ihmalin, 100'den fazla kişiyi öldüren patlamaya neden olmuş olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Reuters'a konuşan resmi bir kaynak, patlamanın nedenini 'ihmal' olarak nitelerken, patlamaya neden olan malzemenin güvenli bir şekilde depolanması konusunun birçok kez gündeme geldiğini ancak kaldırılması veya imha edilmesi için “hiçbir şey yapılmadığını” söyledi.

Kaynağa göre dün Beyrut Limanı'nın 9 nolu deposunda çıkan yangın, amonyum nitratın depolandığı depo 12'ye yayıldı.

Liman çalışanlarına yakın bir başka kaynak, altı ay önce patlamaya neden olan amonyum nitratı inceleyen uzman bir ekibin, kaldırılmaması durumunda “tüm Beyrut'u havaya uçurabileceği” konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Michel Avn patlamaya neden olduğu tahmin edilen amonyum nitratın yeterli güvenlik önlemi alınmadan altı yıldır liman bölgesinde tutulduğunu açıklamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)