BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Beyaz eşyada üretim ve satışlar arttı----

Beyaz eşyada üretim ve satışlar arttı

 Beyaz eşyada üretim ve satışlar arttı
01 Nisan 2024 - 10:19 www.finansgundem.com

Beyaz eşyada yurt içi satışlar yıllık bazda %38,6, üretim %2,0 arttı, ihracat %1,0 azaldı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TURKBESD) şubat ayı verilerine göre yıllık bazda yurt içi satışlar %38,6 ve üretim %2,0 artış gösterirken, ihracat %1,0 azalış kaydetti.

Yapılan açıklamaya göre, altı ana ürün grubunda yurt içi satışlarını yıllık bazda en çok artıran grup %105,6 ile kurutucu olurken, azalış gösteren ürün grubu bulunmuyor. İhracat tarafında yıllık bazda en fazla artış gösteren ürün grubu %43,8 ile kurutucu olurken, en çok azalış gösteren ürün grubu %16,7 ile buzdolabı oldu. Üretim bazında incelediğimizde ise, ürün bazında en yüksek artış yıllık bazda %61,7 ile kurutucu olurken; en çok azalış gösteren ürün grubu ise %12,4 ile fırın oldu. Şubat ayı yurt içi satış büyümesi geçtiğimiz yılın Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek satış büyümesi oldu.

İhracat tarafında daralma devam ederken, ihracatın üretim içerisindeki payı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2 puan azalışla %64 seviyesine geriledi.

Türkiye İmalat PMI değişim göstermedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)