BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyaz eşya yurt dışı satışları yüzde 40 arttı ----

Beyaz eşya yurt dışı satışları yüzde 40 arttı

Beyaz eşya yurt dışı satışları yüzde 40 arttı
29 Temmuz 2019 - 02:59 www.finansgundem.com

Beyaz eşyada yurt içinde sağlanan hareketliliğin getirdiği maliyet ve hacim avantajı, yurt dışı ihracatına da çok önemli katkı sağladı. Beyaz eşya sektöründe yurt içi satışları yüzde 15, yurt dışı satışları ise yüzde 40 büyüdü.

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, yurt içinde sağlanan hareketliliğin getirdiği maliyet ve hacim avantajının yurt dışı ihracatına da çok önemli katkı sağladığını belirterek, "Beyaz eşya sektöründe yurt içi satışları yüzde 15, yurt dışı satışları ise yüzde 40 büyüdü" dedi.

Oğuzhan Öztürk, yaptığı açıklamada, ÖTV indiriminin çok önemli bir karar olduğunu, yılın ilk yarısında sektöre iyi bir dinamik kazandırdığını ifade ederek, ÖTV indirimi sayesinde yurt içinde sağlanan hareketliğin, fabrikalara ciddi maliyet avantajı getirerek ihracatta önemli bir avantaj sunduğunu kaydetti.

Öztürk, yurt içinde sağlanan hareketliliğin getirdiği maliyet ve hacim avantajının yurt dışı ihracatına da çok önemli katkı sağladığını vurgulayarak, beyaz eşya sektöründe yurt içi satışların yüzde 15, yurt dışı satışlarının ise yüzde 40 büyüdüğünü bildirdi.

Bu satış rakamlarında bir miktar da olsa dövizin etkisinin olduğuna işaret eden Öztürk, ÖTV indiriminin, satış rakamlarının artmasında çok büyük pozitif etkisi olduğunu ancak bu indirimin biteceğine yönelik tartışmaların insanların satın alma kararlarında çok büyük dalgalanmalar yarattığını söyledi.

Öztürk, beyaz eşya da ÖTV'nin zorunlu bir şey olduğunu belirterek, "Evinizde buzdolabı olmadan yaşayamazsınız. O yüzden beyaz eşyanın aslında uzun vadede ÖTV'den ayrı tutulması lazım. Sonuç olarak, zorunlu tüketim ürünleri bunlar, lüks tüketim araçları değil. Bizim özellikle 4 büyük beyaz eşyamız... Evinizde bugün buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi olmadan bir yaşam düşünebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Öztürk, geçen yıldan beri devam eden ÖTV desteğinin olmaması halinde sektör ve ihracatın olumsuz etkileneceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)