BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBeyaz Çay bulunmuyor----

Beyaz Çay bulunmuyor

Beyaz Çay bulunmuyor
24 Eylül 2015 - 09:59 www.finansgundem.com

Üretici kilosu 4 bin lira olan beyaz çayı kendine sakladı.. Doğuş Çay patronu da elindeki ürünü satmıyor…

Dünyada çok kısıtlı üretim alanı olan ve en iyisinin de Rize’de yetiştiği belirtilen ‘beyaz çay’ı üretenler, satmak yerine kendi tüketimleri için ayırdı. Özellikle Japonya’da kanser tedavisinde olumlu etkisini belirlemek amacıyla araştırmaları devam eden beyaz çayın yüksek antioksidan içeriğiyle hücre yenileme, gençleştirme gibi etkileri olduğu dile getiriliyor. 

Beyaz çayın sağlık açısından faydalarına dikkati çeken Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Karakan, yıl içinde ürettiği 50 kilo beyaz çayı kendisine ayırdığını söyledi. Karakan, “Rakam düşüktü, kendime ayırdım. Birkaç zamandır kullanıyorum çok da alıştım. Biraz da hediye ediyorum” dedi.

‘Cildime sürüyorum’
Çayı 5-6 dakika kadar sıcak su içinde demleyip içtiğini belirten Karakan, “Rengi yok, çok tadı da yok ama sağlığa iyi geldiği söyleniyor, etkisi araştırılıyor. İçtikten sonra kalan posasını da yüzüme sürüyorum, hiç kırışığım yok” diye konuştu. 

İlk kez geçen yıl beyaz çay üreten Çaykur, bu yıl yarı yarıya düşük rekolte aldı. Kilosu 4 bin liradan satılan beyaz çayın faydalarının araştırmalarla açığa çıkarıldığını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk kez geçen yıl 1531 kilo beyaz çay tomurcuğundan 370 kilogram beyaz çay üretildiğini anlatarak, bu yıl 772 kilo tomurcuk alındığını ve rekoltenin geçen yıla oranla yarı yarıya azaldığını söyledi. 

Sütlüoğlu, “İmparatorların çayı olarak bilinen beyaz çayın sağlık açısından değeri son derece yüksek. Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan bir ürün. Çok yüksek oranda antioksidan özelliği var. Gençleştirme, cilt güzelliği, zayıflatma özelliğinin yanısıra anti kanserojen olduğu da dünyaca biliniyor. Bu özelliklerinden dolayı vatandaşlarımız toplayarak kuruttukları beyaz çayı kendi kullanımı için ayırıyor, satmıyor” dedi. 

Firma sayısı 5’e katlandı
Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, vatandaşın çayı kendine saklamasının dışında bu alandaki firma sayısı artınca Çaykur’a düşen payın azaldığını söyledi. Erdoğan, “Biz de dört yıldır üretimini yapıyoruz. Bu yıl rekor olacak belki de üretimde. Benim de 120-150 kilo vardı. Geçen yıl üç firma üretiyordu Çaykur’la birlikte, bu yıl 16-17 firma üretime aldı. Yani daha çok özel sektöre kaydı, Çaykur yaş alımda kilosuna 300 lira veriyor, özel firma ise 400-450 lira veriyor” diye konuştu. (Milliyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)