BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeştepe'deki zirveden çıkan sonuç: Açık piyasaya devam----

Beştepe'deki zirveden çıkan sonuç: Açık piyasaya devam

Beştepe'deki zirveden çıkan sonuç: Açık piyasaya devam
10 Mayıs 2018 - 07:14 www.finansgundem.com

Ekonomik saldırılara karşı etkin mücadele kararı alındı. Külliye’deki zirveden“Merkez Bankası elindeki araçları kullanır. Açık piyasa şartlarına bağlıyız. Mali disiplinden taviz yok” mesajı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı. Zirve haberiyle dolar, 4.36 liradan 4.27 TL'ye kadar indi. Gün içinde 5.17'yi aşan euro da 5.08 TL'ye geriledi. Güne 100 binin altında başlayan Borsa İstanbul ise yüzde 1.43 yükselişle 100 bin 780 puandan kapandı.

ZİRVE 2.5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen zirve 2.5 saat sürdü. Zirveden faiz ve döviz baskısına karşı kararlılık mesajı çıktı. Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, "Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacak. Bunun için Merkez Bankası elindeki araçları etkin şekilde kullanmaya devam edecek" denildi.

AÇIK PİYASAYA DEVAM

Açık piyasa ekonomisi politikalarına sıkı sıkıya sahip çıkılacağı belirtilen açıklamada, "Kur rejimi, döviz tevdiat hesapları ve kambiyo rejimi başta olmak üzere hiçbir konuda, piyasa mekanizması dışında yöntemler asla söz konusu değildir" vurgusu da dikkat çekti. Büyüme politikalarına devam edileceğine değinilirken, şöyle denildi: "Uluslararası yatırımcılar açısından ülkenin cazibesini artıracak adımlar atılacak. Bankacılık sektörü, sermaye yeterliliği, aktif kalitesi, likidite düzeyi ve uluslararası piyasalara erişim imkânı bakımından tarihinin en güçlü seviyesinde. Reel kesimin finansmana ihtiyacını kolaylaştırılacak."

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERİLMEYECEK

Mali disiplinden taviz verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, "Harcamalarda ortaya çıkan artışları telafi edecek önlemler hayata geçirilmektedir. Orta ve uzun vadede kamu maliyesinde bozulmaya yol açmayacak bir yaklaşımla hareket edilecektir" denildi. Zirveye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben ile bürokratlar ve danışmanlar katıldı.

İLK MÜDAHALE MERKEZ'DEN

Merkez Bankası da TL döviz depo ihale tutarını 1.5 milyar dolara çıkardı. Buna göre, halihazırda en fazla 6.25 milyar dolar olan sözkonusu ihalelerin toplam bakiyesi 7.5 milyar dolara ulaşabilecek. TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri takvimi güncellendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)