BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeştepe'de bankacılık zirvesi----

Beştepe'de bankacılık zirvesi

Beştepe'de bankacılık zirvesi
06 Ekim 2018 - 06:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile düzenlenen toplantıda dövizdeki son durum, faizler, enflasyonla mücadele ve bankacılık sistemindeki gelişmeler ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nda, bankacılık sistemi ve son ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği mini bir ekonomi zirvesi gerçekleştirildi.

Toplantıya Erdoğan katılmazken, toplantının ardından gelişmelere dair Erdoğan’a bilgi sunuldu.

Bankacıların talepleri

Erdoğan’ın talimatıyla, önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nda bakanlar, Ak Parti yöneticileri, milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ekonomi danışmanları, yabancı ortaklı özel sektör banka temsilcileri ile TÜSİAD dahil bazı STK temsilcilerinin katılımıyla ekonomi zirvesi düzenledi. Toplantıya, Erdoğan’ın katılmadığı öğrenilirken, toplantı sonunda görüşülen konulara ilişkin Erdoğan’a bilgi verildi.

Mali disiplin mesajı

Edinilen bilgiye göre, toplantıda dövizdeki son durum, faizler, enflasyonla mücadele ve bankacılık sistemindeki gelişmeler ele alındı. Bankacılık sektörünün taleplerinin ele alındığı toplantıda, atılacak adımlar ve çözüm önerileri de ele alındı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gelecek hafta açıklayacağı enflasyonla mücadele planı öncesinde yapılan toplantıda, Türk ekonomisini güçlendirmeye yönelik gerekli adımların çekinmeden atıldığı, istikrarı güçlendiren reformların sürdüğü mesajı verildi. Toplantıda, özel sektör temsilcileri tasarruf tedbirleri, mali disiplin, vergi politikalarına ilişkin adımlarla ilgili görüşlerini aktardı, taleplerini dile getirdi.

Ekonomiye yakın takip

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin, “Yeni bütçeyle ekonomimizi; kur, faiz ve enflasyon şer üçgeninde kurulan tuzaktan kurtarmakta kararlıyız. Bankacılık sektörünün hareket alanının daralmasından kaynaklanan finans sıkışıklığının yol açtığı sorunların farkındayız. Kurdaki yükselişin yol açtığı belirsizlik ortadan kalkıyor. Enflasyon, faiz ve döviz kurundan bunalan, işini çevirmekte zorlanan herkesin yaşadıklarını yakından takip ediyoruz” demişti.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecnun06 Ekim 2018 16:24

    vatandaşa herşey haktır açlıktan sürünsünler oy verirken akılları neredeydi.

  • 1Borsacı06 Ekim 2018 15:32

    Hüseyin Aydın bankalar olarak ortak ne alan var ise ortaklık kuracağız isteyen katılır isteyen dışarıda kalır demişti.Denizbank FatPay sistemini Bankalar ortaklaşa satın almalı ve BKM Bankalarası Kart Merkezi devir almalı ve daha da geliştirilmeli sonra dünyaya açılmalı.. Bu uygulama ile tüm bankaların iş yükü azalır tasarruf olur. Her banka tek tek yüzlerce elektrik, su, doğalgaz, elektrik, telekom, paytv, özel okul, site aidatı, vs firmalar ile işlem yapıyor. Her bankada 10 larca kişi uğraşıyor. Her banka kendi pazar payıı düşünüp kendi bir şey yapmaya kalkıyor sonuçda bankaların toplam masrafı artıyor. ATM de de başta payllaşım yokdu sonradan ortak nokta geldi kez POS dede öyle. İşlem gelir modeli oluşturulur ise şimdikinden daha az gider olacağı için tüm bankalar kazanır. Yani Türkiye Merkezi Ödeme Sistemi şeklinde bir sistem lazım Fastpay bunu yapmış, EFT ve Havale de var.Sistem ile bir faturayı istediğim bir kredi kartı veya banka hesabından ödeyebiliyorum,

  • realite06 Ekim 2018 14:49

    otomotiv sektörüne teşvik iyi olur..özellikle sıfır araç satışlarına sene sonunda bir aylığına ötv iptal veya indirimi ihtiyaçtır..araç alamıyoruz..

  • Ali Ergül06 Ekim 2018 14:37

    Allah bu milletin kafasını akıl ile doldursun en güzel dua bu olacak galiba. Zira ülkeyi felakete sürükleyen bir aile ve celladına aşık bir %50. Akıl fikir ve doğruyu göster, gözlerini aç yarabbi.

  • yerli mal06 Ekim 2018 14:22

    Mckinsey de gelsin toplantılara. aklı başında danışman yok kaçak sarayda

  • Ali ergül 06 Ekim 2018 13:46

    Kriz, keriz yok bunlar psikolojik, bu toplantılarda altın günü damat’taymış sıra ondan. Ülkemiz çağ atılıyor hiç olmadığı kadar güçlü ekonomiye sahibiz. Türk halkı akıllıdır büyük oyunu görüyor..

  • Haydar Temel06 Ekim 2018 13:17

    Bence kriz masası kurmalilar

  • Ahmet uzgun06 Ekim 2018 13:08

    Memlekette hakimlerin yerini istedigin gibi degistirme kalkmadan , adalet gelmez , o olmadan da yatirim gelmez, birak yabanciyi yerli sermaye kaciyor gumbur gumbur. Padisahlikla olsa bu isler araplar adam olurdu. İsimiz cooook zor.

  • xx 06 Ekim 2018 13:23

    % 51 oy ile gelen adama padişah denmez.trump da başkan,abd başkanlıkla yönetiliyor,ona niye bi şey demiyorsun...Astığı astık kestiği kestik...

  • cevat06 Ekim 2018 12:42

    bakkallar toplantısı ne zaman olacak. hem mıhtar toplantısı yapılıyor

  • özgür06 Ekim 2018 12:09

    sarayda gördüğüm kadarıyla sarayda kriz yok.

  • Burhan06 Ekim 2018 11:54

    Toplantının konusu faiz olmalı yani yüksek faiz demek piyasanın tıkanmasıdır.Çarklar dönmez.Alavere dalavere olmaz.Sıfır araba satışları % 40 düştü deniyor.İnşaat sektörü durdu deniyor.Nedennnnnnnn ? Yüksek faiz kardeşim yüksek faiz.Bu faizle kim kredi çekip ev araba alır ???? Zorunlu olmadıkça kimse kredi çekmez.

  • Ahmet06 Ekim 2018 10:02

    Huy olsun memleketi bu hale sokan cahil gerikafalı ınsanlara....

  • Yusuf06 Ekim 2018 09:45

    Kaçak saraya,bak ne kadar para israfı var

  • Günaydın mutlu 06 Ekim 2018 09:42

    Ayy toplantılarını yesunlar

  • Ali06 Ekim 2018 08:05

    Emlak konuta kaptırdığımızında farkındamısınız ?

  • Ertan06 Ekim 2018 07:19

    Toplantı oldu biti yarın gül gülüstanlık dagılın