BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBES'in hisseleri %16 düştü----

BES'in hisseleri %16 düştü

BES'in hisseleri %16 düştü
10 Temmuz 2014 - 16:26 www.finansgundem.com

Portekiz'in en büyük bankası BES'in hisseleri ana ortaklarındaki sorunlar nedeniyle yüzde 16 düştü

Portekiz'in en büyük bankası Banco Espirito Santo'nun (BES) hisseleri, ortaklarından birindeki "sorunlar" nedeniyle yüzde 16 değer kaybetti.

BES'in sahibi olan Espirito Santo Internetional'ın kısa vadeli bonolarında kupon ödemesini geciktirmesi ile hisse senedinde düşüş yaşandı. BES'in ana ortağı olan Espirito Santo Financial Group (ESFG), sahibi olan ESI'deki sorunlar nedeniyle hisse ve borçlanma senetlerindeki işlemlerin askıya alınmasını istedi. İşlemlerin askıya alınması talebinin ardından ortakların yaşadığı sorunlar nedeniyle Portekiz'in en büyük bankası BES'in sermaye tabanını zedeleyebileceğine dair endişeler bulunuyor.

BES'i kuran Espirito Santo ailesinin sahip olduğu holding şirketi ESI, Mayıs ayındaki denetimlerde tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle inceleme altında tutuluyor. ESFG tarafından yapılan açıklamada, "Ana hissedarımız olan Espirito Santo International'ın devam eden sorunları ve bu şirketle olan ilişkimiz nedeniyle hisse ve halka açık işlem gören bonolarımızın askıya alınması kararı alınmıştır" denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)