BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Bernanke kontrol dışı"----

"Bernanke kontrol dışı"

Bernanke kontrol dışı
30 Mayıs 2013 - 13:17 www.finansgundem.com

Pimco’nun kurucusu Bill Gross FED Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomi üzerinde kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco’nun kurucusu Bill Gross tahvil ve hisse senedi piyasaları arasında yeni bir korelasyon oluştuğunu dikkat çekti.  Gross, bunu oluşumunda merkez banklarının piyasalardaki ağırlıklarını azaltmasından kaynaklandığını belirtti.
Tarihsel açıdan bakıldığında iki varlık sınıfı arasında ilişkinin kriz öncesi dönemde negatif olduğunu belirten Gross, hisse senetlerinde artış olduğunda tahvil piyasalarının düştüğünü belirtti. Geleneksel risk alma eğilimleri çerçevesinden belirlenen bu korelasyonun kriz ile birlikte karışık bir hal aldığını dile getirdi.
Tahvil piyasalarında boğa eğiliminin son erdiğini dile getiren tahvil gurusu henüz ayıların sahneyi almadığını belirtti. Gross, FED spekülasyonları ve parasal politikalar ile orta noktada asılı kalan tahvil piyasalarının son günlerde pozitif korelasyona döndüğüne dikkat çekti.
Gross, sürecin tahvil fiyatlarının düşmesi halinde hisse fiyatları da düşmesi şekline geldiğini buna gerekçe olarak ise küresel kaldıraç işlemleri istikrarlı yeni işaret etti. “Japonya tahvil faizi ve ABD Hazine tahvil faizine bağımlı” diyen Bill Gross, istikrarsızlık olursa kaldıraçların çözülmeye başlayacağını, konut piyasası etkileneceğini ve hisselerin düşeceğini dile getirdi.
10 yıllık tahvil getirileri yüzde 0.28’lik düşerken S&P yüzde 0.71 geri çekildi.
Gross yaptığı açıklamada süreci FED Başkanı Ben Bernanke’nin idare edemediğine dikkat çekti. Bernanke’nin elinin direksiyonda olmadığını söyleyen Gross, "Bernanke reel ekonomi anlamında kontrolü biraz kaybetti.” yorumunu yaptı.
Gross “aslında hiçbir zaman kontrol sahibi olmadı.” derken düşük faiz oranları tasarrufları ve buna bağlı olarak tüketimi azalttığını, şirketlerin yatırım için gelirlerinin düştüğünü ve iş modelleri çöktüğünü söyledi. Repo piyasasının karıştığını kaydeden Bill Gross ekonomik büyümenin kontrolünün kaybedildiğini savundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)