BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke inat ediyor----

Bernanke inat ediyor

Bernanke inat ediyor
04 Mart 2013 - 07:50 www.finansgundem.com

Bernanke gevşek para politikasından geri adım atmıyor

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke, Fed'in programlarının finansal sistemi istikrarsızlaştırabileceği endişelerine rağmen gevşek para politikalarından vazgeçmeyeceği konusunda güçlü sinyaller gönderdi.
San Francisco'da Cuma günü geç saatlerde konuşan Bernanke, politikalardan erken çıkış yapmanın Amerikan ekonomisi için "çok maliyetli" ve aynı zamanda "zarar verici" olacağını söyledi.
Kamuoyunu merkez bankasının finansal istikrarsızlığı farketmek ve çözmek konusunda 2008 krizi öncesinden daha hazırlıklı olduğuna ikna etmeye çalışan Bernanke, konuşmasında faizlerin sonsuza dek düşük kalmayacağına da netlik getirdi.
Fed Başkanı alışıldık rutinin dışına çıkarak, uzun vadeli faiz tahminlerini dile getirdi ve uzun vadeli tahvillerin ekonominin güçlenmesiyle birlikte bugünkü yüzde 2 seviyelerinden 2017 itibariyle yüzde 4-5'e çıkabileceğini ifade etti. Bernanke, ancak zamanlamanın genel olarak ekonomideki ilerlemelere bağlı olarak farklılık gösterebileceğinin altını çizdi.
Bernanke bir yandan Fed'in faizi bir anda artırması ve krediyi sıkılaştırmasından endişe edenleri yatıştırırken, diğer yandan da Fed'in mevcut politikalarını eleştirenlerini, "ne yaptıklarını bildiklerine" ikna etmeye çalıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)