BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke akıl sır erdiremiyor!----

Bernanke akıl sır erdiremiyor!

Bernanke akıl sır erdiremiyor!
19 Temmuz 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Ben Bernanke, Senato’daki sunumu sırasında altın fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak ilginç bir yorumda bulundu

İki gün önce piyasaların merakla beklediği ancak sonucuna çok büyük tepkiler yapmadığı ABD Senatosu sunumunu yapan ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, altından anlamadığını söyledi.
Bernanke, Senato’dan altın fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmesi yönünde gelen soruya, değerli metalden anlamadığı yanıtını verdi.
Bernanke, “Altın fiyatlarından gerçekten kimse bir şey anlamıyor” dedi ve kendisinin de farklı bir durumda olmadığını söyledi.
Eylül ayından bu yana satış baskısı altında olan altının onsu, dünkü işlemlerde yüzde 0,5 değerlenerek, 1,284 dolar seviyesine çıktı.
Altının onsu 2013’ün başınndan bu yana yüzde 23,8 değer kaybı yaşadı. Ancak son iki haftadır değerli metalde yukarı yönlü bir hareket izleniyor.
ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR YATIRIM ARACI
Bernanke, altın ile ilgili olarak “ alışılmışın dışında bir yatırım aracı” yorumunu yaptı ve insanların değerli metali hem felaket sigortası hem de enflasyona karşı önlem olarak tuttuklarını belirtti.
Bernanke, enflasyona karşı altın yatırımı yapılmasını ise şaşkınlıkla karşıladığını, altındaki hareketlerin enflasyonun seyrini hiçbir zaman etkilemediğini belirtti.
Fed Başkanı “Sabah kalktığınızda altın fiyatlarını kontrol ediyor musunuz?” sorusu üzerine, değerli metala takip ettiğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)