BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerlusconi'ye rüşvet suçlanması ----

Berlusconi'ye rüşvet suçlanması

Berlusconi'ye rüşvet suçlanması
01 Mart 2013 - 17:11 www.finansgundem.com

İtalya'da bir senatör eski Başbakan Berlusconi'den 3 milyon euro rüşvet aldığını söyledi

İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin ismi skandallardan kurtulmuyor.
Senatör Sergio De Gregorio, 2006-2008 yılları arasında görev yapan Romano Prodi hükümetinden istifa ederek Berlusconi'nin partisine geçmek için kendisinden 3 milyon euro rüşvet aldığını savcılara itiraf etti.
Gazzetta del Sud'un haberine göre De Gregorio, rüşvet anlaşmasının detaylarını şu şekilde anlattı:
"Anlaşma 2006 yılında yapıldı. Berlusconi'nin evinde yaptığımız görüşmede 3 milyon euroluk ödeme üzerine anlaştık. Para hemen gelmeye başladı."
Senatör, ilk aşamada 200-300 bin euroluk partiler halinde 2 milyon euro rüşvet aldığını, ödemelerin Berlusconi'nin iş ortağı Valter Lavitola tarafından yapıldığını söyledi. Lavitola geçtiğimiz Nisan ayında hapse mahkum edilmişti.
AMAÇ HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEK
Aldığı rüşvet karşılığında iktidardaki Demokrat Parti hükümetinden ayrılarak Berlusconi'nin Halkın Özgürlüğü partisine geçen De Gregorio, bir anda eski partisini kıyasıya eleştirmeye başlamıştı.
De Gregorio, ifadesi sırasında savcılara, eleştirilerinin amacının Prodi hükümetini düşürmeye çalışmak olduğunu söyledi.
Prodi hükümeti, 24 Ocak 2008 tarihinde Senato'da gerçekleştirilen gensoru oylamasından geçemeyerek düşmüştü. Hükümetin düşmesinden sonra Nisan'da gerçekleşen seçimlede Berlusconi başbakan seçilmişti.
Berlusconi 5 Mart günü iddialarla ilgili olarak savcılara ifade verecek.
Berlusconi ve Lavitola bir başka davada daha suçlanıyorlar. İkili, eski başbakanın evindeki seks partilerine tanıklık eden birinin ifadesini değiştirmeye zorlamakla itham ediliyor.
Ayrı bir davada ise Berlusconi, reşit olmayan Faslı bir kadınla para vererek cinsel ilişkiye girmekle ve makamını kötüye kullanmakla suçlanıyor.
Öte yandan, Berlusconi, sahibi olduğu Mediaset televizyon kanalında vergi kaçırdığı nedeniyle bir yıl hapis cezasına çarptırılmış ve bu kararı temyize götürmüştü.
Başka bir mahkemede ise eski başbakan, yasadışı yollarla ele geçirdiği telefon konuşmalarını yayınlamakla suçlanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)