BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerlusconi pes etmiyor----

Berlusconi pes etmiyor

Berlusconi pes etmiyor
14 Nisan 2013 - 19:54 www.finansgundem.com

İtalya’da 4 kez başbakanlık yapan Silvio Berlusconi, yaz aylarında seçimlerin yenilenmesi halinde ülke yönetimine yeniden aday olacağını açıkladı.

İtalya’da 1994 yılından bu yana 4 kez başbakanlık yapan Silvio Berlusconi, yaz aylarında seçimlerin yenilenmesi halinde ülke yönetimine yeniden aday olacağını açıkladı.
Ülkede Şubat ayı sonunda yapılan seçimlerde hiç bir parti iktidara gelmek için yeterli çoğunluğu elde edememişti. Sonrasında başlayan hükumeti kurma çalışmaları da sonuç vermedi.
Berlusconi, parti taraftarlarına seslendiği mitingde merkez sol ve sağ partiler arasında koalisyon kurulması çağrısında bulundu. Ancak bu çağrı merkez sol bloğun lideri Pier Luigi Bersani ile Demokrat Parti tarafından reddedildi.
İtalyan anayasası, görev süresinin dolmasına 3 aydan az bir süre kaldığı için Cumhurbaşkanı Napolitano’ya erken genel seçim çağrısında bulunma hakkı tanımıyor.
Bersani, Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde koalisyon kurmaya yanaşmadığı Berlusconi ile birlikte çalışma sözü verdi.
Anayasaya göre cumhurbaşkanı parlamento tarafından seçiliyor.
Bu arada yapılan bir anket çalışması, Haziran ayında yapılması planlanan erken genel seçimlerde Berlusconi’nin merkez sağ partisinin kazanacağını gösteriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)