BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerlusconi kazanan mı oldu?----

Berlusconi kazanan mı oldu?

Berlusconi kazanan mı oldu?
25 Nisan 2013 - 06:47 www.finansgundem.com

Letta'nın liderliğindeki İtalyan hükümeti, Berlusconi'yi siyasi arenanın "kazananı" olarak geri getiriyor

İtalya'da 3 kez başbakanlık yapmış ve 2 kez de yasa ihlalinden yargılanmış olan liderlerinden Silvio Berlusconi, ülkede 78 hafta süren siyasi düğüm esnasında rakiplerini bertaraf ederek, seçim arenasından "zafer" ile ayrıldı.
Başbakanlık görevinden skandal eşiğinde ayrılmasının 1.5 yıl sonrasında 76 yaşındaki medya patronu Berlusconi, Demokrat Parti'li Enrico Letta'nın başbakan olarak atanmasının ardından bir sonraki Kabine görüşmelerinde kilit isim olacak. Berlusconi ve 241 yasakoyucu Letta'nın parlamentoda çoğunluğu garantilemesi için oy kullanacak.
İtalya'nın eski teknokrat başbakanı Mario Monti'nin Şubat'ta seçmenler tarafından reddedilmesi ve seçimlerin galibi Pier Luigi Bersani'nin Demokrat Parti'nin isyanından ötürü ihraç edilmesinin ardından kendi jenerasyonundan geri kalan son aday. Hakkında vergi kaçakçılığından, cinsel taciz davalarına kadar bir dizi dava olmasına rağmen Berlusconi, müttefiklerinin ve karşıtlarının beğenisini kazandı.
Yayıncı Mediaset SpA'nın sahibi ve Sol, Çevre ve Özgürlük partisinin lideri Nichi Vendola, gerçek kazananın Silvio Berlusconi olduğunu ileri sürdü.
Şubat ayında İtalya'da yapılan seçimler belirsizlikle sonuçlanarak siyasi kördüğüm yaratırken, İtalya son 20 yılın en uzun resesyonuyla boğuşmaya devam ediyor. PD olarak bilinen Demokrat Parti ilk başta Berlusconi ile anlaşmayı reddederken, Bersani Beppe Grillo'nuın 5 Yıldız Hareketi'ne başarısız bir yaklaşımda bulunmuştu.
Ancak Bersani'nin çabaları meyve vermedi ve Bersani 19 Nisan'da yenilgiyi kabullendi. Ertesi gün Berlusconi ve PD siyasi düğümü gevşetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)