BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerlusconi: Erdoğan'ı AB'ye başvurmaya ben ikna ettim----

Berlusconi: Erdoğan'ı AB'ye başvurmaya ben ikna ettim

Berlusconi: Erdoğan'ı AB'ye başvurmaya ben ikna ettim
19 Ekim 2019 - 08:51 www.finansgundem.com

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 2003'te Avrupa Birliği'ne (AB)'ye başvurması için kendisinin ikna etttiğini söyledi. Berlusconi, "Ama sonra bazı Avrupalı liderler ve ülkeler 'Hayır' dedi. Bu bir hataydı" dedi.

"Erdoğan bir anket yaptırmıştı, Türklerin yüzde 63'ü Avrupa'ya katılmak istiyordu" diye konuşan Berlusconi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu olmadı ve Erdoğan başka yöne döndü. Bir nevi Osmanlı İmparatorluğu'nu hatırlatan bir şey inşa etme niyetini kafasına koydu."

Berlusconi bu açıklamaları, Perugia kentinde katıldığı bir etkinlik sırasında gazetecilerin Suriye ve Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili sorularını yanıtlarken yaptı:

'Türkiye gittikçe İslami bir ülkeye dönüyor'

İktidardayken Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren liderlerden olan Berlusoni, Türkiye'nin bugünkü konumundan da, üyeliğe karşı çıkan "Avrupalı sözde liderleri" sorumlu tuttu:

"NATO'nun önemli bir askeri gücü olan, Asya ile Avrupa arasında, Batı ile Doğu arasında yer alan Türkiye bugün Batılılaşmak yerine gittikçe İslami bir ülkeye dönüşüyor, bu bizim açımızdan yakınında bulunmak için iyi bir şey değil. Yine alışıldığı gibi Avrupalı sözde liderler hata etti. Avrupa'da ve dünyada lider sayısı gerçekten az."

Berlusconi geçen hafta sonu da Suriye konusunda yine benzer bir değerlendirme yapmış ve "Eğer Türkiye'nin AB'ye katılımı konusunda işler benim yönlendirdiğim gibi gitseydi, bu gerçekleşseydi bugün bunlar yaşanmazdı" demişti.

Erdoğan ve Berlusconi'nin yakın ilişkisi

Italya'da 2011'deki istifasına kadar 4 hükümete başbakanlık eden Berlusconi, Erdoğan ile yakın ilişkisiyle de hatırlanıyor.

İki lider birbirlerine "dostum" diye hitap ediyordu.

Berlusconi 2003'te Bilal Erdoğan'ın nikah şahitligini yapmış, geçen yıl da Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmıştı.

Erdoğan da Şubat 2018'deki İtalya ziyareti için La Stampa gazetesine verdiği mülakatta, "İtalya ile ikili ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Eski Başbakan Berlusconi, yakın dostumdur, kendisiyle çok iyi bir işbirliği başlatmıştık. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin Berlusconi döneminde çok canlı ve olumlu olduğunu söyleyebilirim. O atmosferi yeniden elde etmeliyiz" demişti. (BBC Türkçe)

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever19 Ekim 2019 16:25

    ya Muslumansindir yada gavursundur bunun arasimi olur.isine gelen radikal islam veya fanatik.kas kafalilar dini kullaniyor ve kullandiriyorsa Islam,dininin ve Muslumanlarin sucu ne...amac kotulemek baska birsey deyil...zaten icimizde yeterince mevcut

  • BÖRÜ 19 Ekim 2019 10:11

    biz zaten islam ülkesiyiz.Allahın kelamını en doğru şekilde yaşamaya çalışan insanlara saygılı dini İslam olan bir milletiz . Radikalleşenler ise sizlerin kurduğu teröristlerdir. İşte onlar sizi yansıtıyor..

  • Mesut kaya19 Ekim 2019 15:00

    İslam ülkesi değiliz. İslamiyette cinsiyet eşitliği yoktur, islamiyette çocuk icrası yoktur, islamiyette kadının beyanı esastır diye bir şey yoktur, islamiyette zina yasaktır, islamiyette ömür boyu nafaka yoktur. 6284 sayılı yasa kalkmalı.

  • Vatandaş19 Ekim 2019 11:28

    Tabii ki İslam ülkesiyiz ama Radikal İslam değiliz, giderek toplumu Ortadoğulu kalıbınına sokmaya çalışan bu hükümet son harekatta arapların ne bok olduğunu bir nebze olsun anladı sanırım.