BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerkin son yolculuğuna uğurlanıyor----

Berkin son yolculuğuna uğurlanıyor

Berkin son yolculuğuna uğurlanıyor
12 Mart 2014 - 05:41 www.finansgundem.com

Gezi olayları sırasında polisin gaz kapsülü ile yaralanıp 269 gün sonra hayata veda eden Berkin Elvan'ın cenazesi bugün İstanbul'da toprağa veriliyor

Gezi eylemlerine müdahale eden polis tarafından gaz kapsülüyle başından vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan bugün sonsuzluğa uğurlanıyor. 

Vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşen, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesi bugün toprağa verilecek. 

16 Haziran’da başından vurulunca komaya giren Berkin Elvan bir daha hiç uyanamadı. 7 Mart akşamı epilepsi krizi geçirdi. 20 dakika süreyle kalbi durdu. Doktorların yoğun çabasıyla kalbi bir kez daha çalıştırıldı ve yaşam destek ünitesine bağlandı. Ancak vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşmüştü ve beyin fonksiyonları çok az çalışıyordu.

Onlarca kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutmaya başladı. Polis önceki gün saat 07.00’de hastaneye geldi. Toplam 10 kişi gözaltına alındı. Ancak gözaltıların ardından Berkin nöbeti tutanların sayısı daha da arttı. Çevik Kuvvet’e ait 3 TOMA, 3 akrep ve çok sayıda polis Okmeydanı’ndaki Perpa Çarşısı’nın otoparkında nöbet tutmaya başladı. 

HESAP MAHŞERE KALMAYACAK

Berkin Elvan’ın doktorları acı haberi saat 07.00 sıralarında ailesine verdi. Sosyal medyadan hızla yayılan Berkin’in ölüm haberi üzerine yüzlerce kişi hastaneye akın etti. Berkin Elvan’ın cenazesi saat 09.00’da Adli Tıp Kurumu’na götürüldü ancak hastane önünde bekleyiş devam etti. Saat 10.00’da hastanenin önünden geçen bir Çevik Kuvvet midibüsüne kalabalık taşlarla saldırdı.

Bu sırada göstericiler arasındaki Ramazan Akbulut başına isabet eden taşla yaralandı. Birkaç kişi midibüsün bagajını açarak polislere ait kalkan, kask ve robokop kıyafetlerini aldı. Midibüs trafik sıkışıklığı nedeniyle kaçamadı. Bu sırada otobüsün altından biber gazı bulutu yükseldi. Kalabalık dağılınca polisler hızla uzaklaştı. Daha sonra metrobüs durağına yürüyen grup E-5’te trafik polisi aracına da taş attı. Polisler havaya 5-6 el ateş açtıktan sonra kaçtı. 

CENAZE TÖRENİ BUGÜN 12.00'DE

Berkin Elvan’ın ailesine destek vermek için Adli Tıp Kurumu’nun önüne gelen yüzlerce kişi yağmurun altında sloganlar attı ve marşlar söyledi. “Berkin’in hesabı mahşere kalmayacak” pankartı açan eylemciler, ‘Ekmek alırken vuruldum’ dövizleri taşıdı. Eylemciler pankartın önüne de bir somun ekmeği koydu. saat 15.00’te Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarılan Elvan’ın abutu kırmızı bir beze sarılmıştı, üzerinde karanfiller vardı. Cenaze Okmeydanı Cemevi’ne götürüldü. Berkin’in cenaze töreni bugün saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi’ndeki dini törenle başlayacak. Saat 15.00’te Şişli Camisi önünden başlayacak kortejle Feriköy Mezarlığı’na götürülecek olan Berkin burada toprağa verilecek.   

CHP'Lİ VEKİLİN GÖZYAŞLARI

Berkin’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı.

Onur, "Saat 7’de kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak. Burayı dağıttılar, huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin’in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin’in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi, Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

AİLESİ YIKILDI

Berkin'in ölüm haberi anne ve babasını yıktı. Acılı aile hastane çıkışında görüntülendi.
Berkin'in annesinin acısını paylaşan acılı annelerden biri de Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın acılı annesi Emel Korkmaz'dı. 

"BENİM ÇOK GENİŞ AİLEM VAR"

Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alındı. Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BERKİN'İ ELİMİZDEN POLİSLER ALDI"

Avukat Evrim Karatana, otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Berkin 9 ay direndi. Biz umutla, Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını bekledik. Berkin'i elimizden polisler aldı. Katillerin açığa çıkarılması için meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

BERKİN'İ BEKLEDİLER

Erken saatlerden itibaren kalabalık bir grup Okmeydanı'nda cemevi önünde Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi. Berkin Elvan, sokaklarında oyun oynadığı Okmeydanı'na son kez getirildi. Elvan'ın Adli Tıp'tan alınan cenazesi, yüzlerce insanın omuzunda Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. Cemevi'nin iki ayrı penceresine çıkan Annesi Gülsüm Elvan ve ablası Gamze Elvan sinir krizleri geçirdi.

Cemevi'ne çıkan bütün sokaklar sabah erken saatlerden itibaren barikatlarla araç trafiğine kapatıldı. Bölgedeki esnaflar da kepenk kapattı. Yaklaşık 3 bin kişi saatlerce slogan atarak Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi.

Cenaze saat 16:10 sularında Okmeydanı'na ulaştı. Cenazeyi araçtan alan kalabalık omuzlara alarak Cemev'ine getirdi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nin Gasilhanesine konuldu. Berkin Elvan için cenaze töreni bugün düzenlenecek ve 15 yaşındaki Berkin'in cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

VALİ MUTLU'DAN MESAJ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan Berkin'in ailesine başsağlığı diledi: ''Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.''

GEZİ'DE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN SAYISI 8 OLDU

Gezi eyleminde Berkin Elvan'ın da kaybıyla yitirdiğimiz can sayısı 8 oldu.
Gezi eylemleri sırasında  Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Berkin Elvan’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı dedi. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın “Emri ben verdim” diye üstlendiği saldırganlığın sonunda yaralanan gezi eylemcilerinden Berkin Elvan'ın babasını da arayan Kılıçdaroğlu, 269 gün yaşama direnen Berkin’e rahmet, ailesine, gezi eylemcilerine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)