BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Benzine zam enflasyonu azdırır'----

'Benzine zam enflasyonu azdırır'

'Benzine zam enflasyonu azdırır'
22 Mayıs 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzine yapılan zamlar için “Benzine zam enflasyonu azdırır” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son bir hafta içerisinde benzine ikinci kez zam yapıldığını ifade ederek, “Benzine zam enflasyonu azdırır” dedi.
Palandöken, yaptığı açıklamada, son bir hafta içerisinde benzine yapılan ikinci zammın enflasyon hedefini olumsuz etkileyeceğini ve lokomotif konumdaki ürünlerin fiyatlarını artırarak, vatandaşın alım gücünü düşüreceğini kaydederek, “Yapılan zamlar enflasyonun artışını tetikler. Vatandaşın bütçesinde en önemli harcama kalemi akaryakıt oldu. Benzin fiyatına yapılan zamlar 76 milyon insanı etkiliyor. Bir hafta önce 6 kuruşluk ve son yapılan 10 kuruşluk zammın ardından 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4. 63 TL’den 4. 73 TL’ye çıktı. Avrupa ülkelerinde petrol fiyatları düşerken ülkemizde yükselmesi hiç hoş değil. Vatandaşın geliri bu zamlarla azalırken, piyasada A’dan Z’ ye her şeyin fiyatının artması anlamına da gelmektedir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)