BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBenzin fiyatlarındaki düşüş sürecek mi?----

Benzin fiyatlarındaki düşüş sürecek mi?

Benzin fiyatlarındaki düşüş sürecek mi?
21 Haziran 2022 - 11:02 www.finansgundem.com

ABD ekonomisinde işlerin iyiye gittiğine dair işaretler artıyor. Benzin fiyatlarında yaşanan düşüşler ise bunun en net göstergesi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li sürücüler, benzin fiyatlarında yaşanan düşüşün işlerin iyiye gittiğini gösterdiğini düşünüyor. GoBankingRates’ten David Nadelle’in haberine göre, olumlu gidişin bir işareti olan benzin fiyatlarında son bir haftadır hafif de olsa düşüşler başladı. 14 Haziran’dan bu yana benzin fiyatları 5 doların altına kadar düştü.

Amerikan Otomobil Birliği’nin (AAA) ulusal ve eyalet ortalamaları bazında takip ettiği günlük benzin fiyatı verilerine göre normal benzinin fiyatı 4,981 dolara geriledi. Orta sınıf, Premium ve dizel benzin seçeneklerinde ise sırasıyla 5,379, 5,677 ve 5,815 dolar fiyatlamalarıyla düşüş daha hafif seyretti.

Uzmanlar yaz aylarıyla birlikte artan talep sonucunda benzin fiyatlarında hafif yükselişlerin yaşanmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Benzin talebinde hafif düşüş

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, AAA’nın yayınladığı rakamların yanı sıra, ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi (Energy Information Administration) verileri ise toplam yurt içi benzin stoklarının 6 Haziran haftasında 700 bin varil azalarak 217,5 milyon varile düştüğünü ve benzin talebinde günlük ortalama 9,09 milyon varille hafif bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Günlük ortalama benzin talebi son olarak 9,2 milyon varil değerinde seyrediyordu.

Uzmanlar ABD vatandaşlarının umutlarını kaybetmemesi gerektiğini söylese de yaz aylarıyla birlikte artan talep sonucunda benzin fiyatlarında hafif yükselişlerin yaşanmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

AAA Küresel Enerji Analizi Dairesi Başkanı Tom Kloza da CNN’e verdiği mülakatta, ortalama benzin fiyatlarının yaz boyunca 6 dolara tırmanmasının sürpriz olmayacağını belirtiyor. Kloza buna rağmen, benzin fiyatları ister cehennemin dibine düşsün ister göğe çıksın, insanların yine de tatile gideceğini söylüyor.

ABD'de en düşük fiyatlı benzin 4,47 dolarla Georgia’da, en yüksek fiyatlı benzin ise 6,398 dolarla Kaliforniya’da satılıyor.

Ortalama 1,91 dolarlık artış

Ayrıca Kloza, ortalama bir ABD hanehalkının benzin harcamasının ayda yaklaşık 90 galona karşılık geldiğini sözlerine ekliyor. Bu rakam, CNN Business’a göre tüketicilerin geçen yıla oranla benzine ayda 172 dolar daha fazla ödedikleri ve ortalama fiyatın 2021 yılından bu yana galon başına 1,91 dolar arttığı anlamına geliyor.

ABD’de şu an için ortalama benzin fiyatının 5 dolar ve üzerinde olduğu 17 eyalet bulunuyor. Tüm eyaletler baz alındığında benzin fiyatları normal benzinde galon başına Georgia’daki 4,47 dolarlık en düşük seviyeden Kaliforniya’daki 6.398 dolarlık en yüksek seviyeye kadar yayılan bir yelpazede seyrediyor.

Biden: Benzin vergisinde geçici muafiyet ilan edebiliriz

 

Rus petrolünü Çin satın alıyor

 

Biden'den üretimi kısarak fiyatı şişiren petrol şirketlerine son uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)