BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBen Wallace: Putin 70 yıl önceki faşizmi yansıtıyor----

Ben Wallace: Putin 70 yıl önceki faşizmi yansıtıyor

Ben Wallace: Putin 70 yıl önceki faşizmi yansıtıyor
09 Mayıs 2022 - 13:50 www.finansgundem.com

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda, Londra'daki Ulusal Ordu Müzesi'nde Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin konuştu. Wallace, Putin'i '70 yıl önceki faşizmi ve zorbalığı yansıtmakla' suçladı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın çevresi ve Rus generalleri, "geçen yüzyılın totaliter rejimlerinin hatalarını tekrarlayarak 70 yıl önceki faşizm ve zorbalığın aynası olmakla" suçladı. Wallace, "Onlar ve Putin için zafer günü olamaz, Ukrayna'da sadece onursuzluk ve kesinlikle yenilgi olabilir" dedi.

Putin'in, Nazileri yenmek için savaşan Rus askerlerinin onurunu lekelediğini söyleyen Wallace, "Putin, yakın çevresi ve generalleri, geçen yüzyılın totaliter rejimlerinin hatalarını tekrarlayarak 70 yıl önceki faşizm ve zorbalığın aynası oluyor" diye konuştu.

'Putin, Rusya'nın geçmişini ve geleceğini parçalıyor'

Bakan Wallace, Putin'i "Rusya'nın geçmişini ve geleceğini parçalamakla" suçladı, "Gerçekten Putin'in istediği şey, Rus halkının ve dünyanın, devam eden militarizm anıtına hayran kalması ve gözünü korkutması. Rusya'nın genelkurmayı başarısız oluyor ve bunu biliyorlar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da, sivillere yönelik saldırılara, kadın ve çocukların hedef alınmasına ve cinsel şiddet vakalarına dikkati çeken Wallace, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki potansiyel savaş suçları hakkında da bilgi topladığını ve bu suçlardan sorumlu olan herkesten hesap sorulması için bilgilerin kullanılacağını söyledi. Wallace, Rus generallerin de Putin kadar suçlu olduğunun ve askeri mahkemede yargılanmaları gerektiğini vurguladı.

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

Putin'den Zafer Günü'nde dünyaya mesajlar: Batı bizi dinlemedi!

Josep Borrell: Rusya’nın rezervleri Ukrayna’ya verilmeli

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)