BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelediye gelirleri arttı, İlbank 3 milyarlık dış kredi aldı----

Belediye gelirleri arttı, İlbank 3 milyarlık dış kredi aldı

Belediye gelirleri arttı, İlbank 3 milyarlık dış kredi aldı
04 Aralık 2020 - 09:01 www.finansgundem.com

İller Bankası (İlbank) Genel Müdürü Yusuf Büyük: İlbank olarak yaklaşık 3 milyar euro gibi bir dış kaynak, proje karşılığı bir finansman teminini yaptık, bunun projeleri yürüyor.

İller Bankası (İlbank) Genel Müdürü Yusuf Büyük, yurtdışından 3 milyar euroluk dış kaynak sağladıklarını söyledi. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na brifing veren Büyük şöyle dedi:

“İlbank olarak yerel yönetimlerimize dış kaynak kullandırma noktasında gerçekten iyi bir noktaya geldik. Şu anda İlbank olarak yaklaşık 3 milyar euro gibi bir dış kaynak, proje karşılığı bir finansman teminini yaptık, bunun projeleri yürüyor. Çok uygun, uzun vadeli, beş yıl ödemesiz, 30 yıl vadeye varana kadar. Yeni paketler üzerine çalışmaya başlamıştık, pandemiden dolayı biraz aksama oldu. Dış kaynakları Hazine garantili kullanıyoruz.”

Kovid-19 salgını döneminde belediyelerin toplanan vergi gelirlerinde ciddi artış olduğunu da belirten Büyük, “Salgın başlangıcında sadece ilk ay düşme oldu, sonraki aylarda bir önceki yıla göre çok ciddi anlamda yüzde 20, 30 ve 40 oranlarında artışlar yaşandı” diye konuştu. (Milliyet)

İller Bankası'na 74 milyon euro kredi

 

"İller Bankası'nı yurtdışına açmak istiyoruz"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)