BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçikalı siyasetçi Kuran-ı Kerim'e hakaret etti----

Belçikalı siyasetçi Kuran-ı Kerim'e hakaret etti

Belçikalı siyasetçi Kuran-ı Kerim'e hakaret etti
22 Ocak 2015 - 21:34 www.finansgundem.com

Eski Flaman Menfaati Partisi lideri Dewinter'in, parlamento kürsüsünde Kur'an-ı Kerim'e hakarette bulunması tartışmalara yol açtı.

Irkçı ve İslam karşıtı eski Flaman Menfaati Partisi lideri Filip Dewinter, Belçika Parlamentosunun "Camiler ve radikalleşme" konularının görüşüldüğü oturumunda, İçişleri Bakanı Jan Jambon'a soru sormak üzere kürsüye çıktı.

Konuşması sırasında, elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldıran Dewinter, "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" dedi.

Öldürme müsaadesinin Kur'an-ı Kerim'den alındığını öne süren Dewinter, Belçika'nın camileri finanse edip ülke dışından gelen imamları görevlendirmemesi gerektiğini söyledi.

"Topluma hakaret ediyorsunuz"
İçişleri Bakanı Jan Jambon ise Dewinter'ın sözlerini kınayarak, "Bu ülkede birçoklarının büyük saygı duyduğu ve hatta kutsal gördüğü kitabı, burada elinizle kaldırmış sallıyorsunuz ve bütün bu topluma hakaret ediyorsunuz" diye konuştu.

Flaman Milliyetçi (N-VA) Partisi mensubu Jambon, Belçika'daki Müslümanlar arasında radikal unsurlar bulunduğunu ve bunlarla hep birlikte mücadele etmek istediklerini, fakat Dewinter'in İslam'la ilgili sözlerine katılmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

"Tahriklere kapılmamalıyız"
Türk kökenli federal milletvekili Veli Yüksel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Parlamentoda çok çirkin bir girişim sergilendiğini anlattı.

Tahriklere kapılmamak gerektiğini vurgulayan Yüksel, "Irkçı partinin amacı Müslüman toplumunu kışkırtmak. Sonra kalkıp 'şiddete başvuruyorlar, eleştiriye açık değiller ve ifade özgürlüğünü kabul etmiyorlar' diye eleştirecekler" dedi.

Belçika Parlamentosunda geçmişte hiçbir dinin kutsallarıyla bu şekilde alay edilmediğine dikkati çeken Yüksel, şunları kaydetti:

"Kuran-ı Kerim'e saldırıya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ama onların istediği şekilde tahriklere de gelmemek gerekiyor. Onlar ilgi odağı olmak ve taşkınlık çıkarmak istiyor. Buna izin vermemeliyiz ama bu tür çıkışları kabul etmediğimizi medenice ifade etmeliyiz."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • siyaseT23 Ocak 2015 01:10

    adam yabancı, üstelik Müslüman değil. bişey diyemeyiz, en fazla kalben uzak dururuz. ama ya dine ve Kurana hakaret eden, Bakara suresine makara diyen yerli siyasetçilere ne demeli?