BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da dört gün mesai yasalaştı----

Belçika'da dört gün mesai yasalaştı

Belçika'da dört gün mesai yasalaştı
15 Şubat 2022 - 14:38 www.finansgundem.com

Belçikalı çalışanlar, Belçika'nın katılığıyla bilinen işgücü piyasasını daha esnek hale getirmeyi amaçlayan bir anlaşmanın parçası olarak, normal beş gün yerine dört gün tam bir çalışma haftasını maaş kaybı olmadan gerçekleştirme hakkını kazandı.

Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Pierre-Yves Dermagne, Brüksel'de yaptığı açıklamada, işverenlerin, çalışanların yoğun çalışma haftası taleplerini yazılı olarak açıklamaları şartıyla geri çevirme hakkına sahip olacaklarını bildirdi.

Bu girişimle, şirketler için, tüm sendikaların önceden onayı olmaksızın akşam ve gece çalışmasını başlatmak daha kolay hale geleceği belirtildi.

Başbakan Alexander De Croo, "Amaç, insanlara ve şirketlere çalışma saatlerini düzenleme konusunda daha fazla özgürlük vermek. Ülkemizi başkalarıyla karşılaştırırsanız, genellikle çok daha az dinamik olduğumuzu görürsünüz." dedi.

Eurostat'ın 2021'in üçüncü çeyreğine ilişkin verilerine göre, 20 ila 64 yaş arasındaki 100 Belçikalıdan sadece 71'i, yaklaşık 73 olan Euro bölgesi ortalamasından daha az ve Hollanda ve Almanya gibi komşu ülkelerden % 10 daha azı, bir işte çalışıyor.

Çalışanların sadece yüzde 3’ü ofise dönüş istiyor

 

Çalışanların ofise dönüş endişesi

 

Belçika'da e-ticaret yasağı tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)