BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus Dışişleri Bakanı resmi törenle defnedildi----

Belarus Dışişleri Bakanı resmi törenle defnedildi

Belarus Dışişleri Bakanı resmi törenle defnedildi
30 Kasım 2022 - 02:48 www.finansgundem.com

Belarus'un birdenbire vefat eden Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, düzenlenen devlet töreninin ardından defnedildi. Sağlık probleminin bulunmadığı bilinen Makei'nin ölümü üzerine çeşitli iddialar dolaşıyor.

25 Kasım Cumartesi günü vefat eden Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, salı günü devlet töreni ile defnedildi.

Makei'nin ölümünün ardından, ölümün cinayet olabileceği ihtimalleri de konuşulmaya başlandı.

Belaruslu yetkililer ise Lukaşenko yönetiminin Batı ile iyi ilişkiler içinde olan bakan Vladimir Makei'nin ölüm nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı. Kendisinin herhangi bir kronik hastalığının olmadığı biliniyor.

Bazı medya kuruluşları ile gözlemciler, Makei'nin Batı ile yakınlaşma çabalarını dikkatle izleyen Rus güvenlik birimleri tarafından zehirlenmiş olabileceğini iddia etse de bu görüş kanıtlanmış değil. 

Lukashenko'ya en yakın isimdi

Vladimir Makei, yirmi yıldan fazladır Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya en yakın isimlerinden biri olarak biliniyordu.

Pek çok analist, Makei'nin diplomatik manevralarını, Lukashenko'nun donmuş olan Batı ile ilişkilerini geliştirme çabalarının bir parçası olarak görüyordu.

Belarus'un Batı ile ilişkileri, 2020 seçimleriyle başlayan protestolara yönelik sert müdahalesinin ardından askıya alınmıştı. Muhalefet ve Brüksel cephesi, o seçimlerin hileli olduğunu savunuyordu.

Lukaşenko'nun Batı ile olan ilişkisi ise Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'da başlattığı işgalin ardından daha da kötüye gitti.

Makei, muhalefete yönelik baskılarda Lukaşenko'ya sadık kalmış ancak Lukaşenko ile çevresindeki diğer iktidar üyelerine kıyasla daha liberal görülüyordu.

''Komplo teorileri şaşırtıcı değil''

Makei, ölümünden bir gün önce Minsk'te Vatikan'ın elçisi Ante Jozic ile bir araya gelmiş ve bu görüşme bazılarınca Belarus'un Batı ile ilişkilerini düzeltme amacının bir parçası olarak yorumlanmıştı.

Siyasi analist Artyom Shraibman, Belarus hükümetinin Batı yanlısı olarak tanımlanan Makei için; "Makei, Batı ile diyalog için kapıyı açık tutuyor, Lukashenko'ya Kremlin ile pazarlık ve manevra alanı sağlıyordu" değerlendirmesini yaparken "Bu nedenle ölümünün çok sayıda komplo teorisini körüklemesi şaşırtıcı değil." ifadelerini kullanmaktan da çekinmiyor. 

Belarus Dışişleri Bakanı Makei hayatını kaybetti!

 

Lukaşenko: Belarus'un Ukrayna savaşına katılması ihtimali söz konusu değil

 

Rus askerleri Belarus'ta

 


 




 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)