BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik kul hakkına girer mi?----

Bedelli askerlik kul hakkına girer mi?

Bedelli askerlik kul hakkına girer mi?
24 Aralık 2014 - 09:22 www.finansgundem.com

28 yaşından büyüklerin için 18 bin TL bedelle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları Cübbeli Ahmet Hoca'nın da gündeminde..

Cübbeli Ahmet Hoca, köşe yazısı olarak ele aldığı bedelli askerlik konusunu yazdı. Devletin ihtiyaçları oranında bazı düzenlemeler yapabileceğini söyleyen hoca, bu imkandan faydalananların, parası olmadığı için faydalanamayanların kul hakkına da girmiş sayılmayacağını yazdı.

İşte Ahmet hocanın yazısındaki ilgili bölüm;

Bazen orduya asker lazım olur, bazen para lazım olur. Burada devlet yönetimi ihtiyaç neye göreyse, gerekli olanı en mühimden başlayarak ona göre davranıyor. Bu si­ya­si bir me­se­le­dir. Si­ya­si der­ken po­li­ti­ka­yı kas­tet­mi­yo­ruz. Si­ya­set Arap­ça, po­li­ti­ka gâ­vur­ca bir ke­li­me­dir.

Si­ya­set yö­ne­tim de­mek­tir....

...İs­la­mi bir hü­kü­met da­hi ol­sa ba­zen or­du­ya as­ker la­zım olur, ba­zen pa­ra la­zım olur. Bu­ra­da dev­let yö­ne­ti­mi ih­ti­yaç ne­ye gö­rey­se, ge­rek­li ola­nı en mü­him­den baş­la­ya­rak ara sı­ra böy­le şey­ler ya­pı­yor­lar. İh­ti­yaç ney­di de ne yapıl­dı­ğı­nı bil­me­di­ğim için uy­gun mu­dur de­ğil mi­dir ce­vap ve­re­mi­yo­rum. İkin­ci kı­sım ise, dev­let böy­le bir uy­gu­la­ma yap­mış­sa in­san­la­rın bu im­kân­dan ya­rar­lan­ma­sı ca­iz­dir. Öbü­rü­nün pa­ra­sı yok git­mek zo­run­da ama bu kul hak­kı­na gir­mez....
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)