BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti----

Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti

Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti
02 Aralık 2014 - 12:03 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerliğin 1 Ocak'ta çıkacağını duyurdu. Yaş sınırı 28 ücreti ise 18 bin lira oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün toplanan Bakanlar Kurulu'nda bedelli askerlik imkanı getirilmesi kararı aldıklarını duyurdu.

Davutoğlu, "Dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk lirası ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen hafta gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında ele aldıkları iki konu hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, ilk konuyu, "İnşallah önümüzdeki aylarda daha fazla üzerinde duracağımız bir konu. Silahlı kuvvetlerimizin yapısal bir reform sürecine girmesi. Buradan kastettiğimiz teknoloji yoğun savunmaya geçiş imkanlarının güçlendirilmesi. Zaten iki hafta önce Genelkurmay'da aldığım brifingde de 2033 yılına kadar TSK'nın teknolojik kapasitesinin artırılması konusunda önemli kararlar almıştık. Bundan sonra yurt savunmasının da ötesinde etkin bir silahlı kuvvetler yapılanmasına gidecek şekilde savunma sanayimizi güçlendireceğiz ve TSK herhangi bir savunma ihtiyacı için yurt dışına bir talepte bulunmaya gerek kalmadan, kendi ihtiyacını ülke içinde karşılayacak hale gelecek." diye açıkladı.  

SÖZLEŞMELİ VE BEDELLİ ASKERLİK

İkinci konu olarak da TSK'nın personel yapılanması bağlamında bir an önce uzmanlaşmış ve daha profesyonel bir yapıya dönüşmesi bağlamında önemli kararlar aldıklarını belirten Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizden gelen talep üzerine ve bu talebi de dün bakanlar kurulunda arkadaşlarımızla görüştük, sözleşmeli er ve erbaş alımları ile ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz, askerlik yapmadan da silahlı kuvvetlerimiz askerlik yapmamış olanlardan da er ve erbaş sözleşmeli olarak alabilecek.

Böylelikle askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetler mensupları oranını artıracağız ve kısa süreli askerlik görevini, vatani görevini onurla yapan vatandaşlarımız üzerindeki yükleri de azaltmaya çalışacağız. Bu sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın da getirdiği kolaylıkla biz inşallah bedelli askerlikle ilgili ki çok merakla beklenen bir konu, önemli bir adım atmaya karar verdik. Yaptığımız istişareler TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak dün Bakanlar Kurulu'muzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor.

Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanı getirilmesiyle hem ortada kem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak biraz önce zikrettiğim teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için Savunma Sanayi Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkan bütünüyle silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarına yönlendirilecek. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selçuk02 Aralık 2014 13:33

    Artık askerliği de paraya çevirdiniz ya, bakalım yeni rant kapısı ne bulacaksınız merakla bekliyorum..

  • exper02 Aralık 2014 13:12

    Gariban Mehmet askere giderken, zengin çocukları keyif yapacak. İşte Türkiyedeki çarpıklığın en güzel örneği. Üstelik bunu yapan da güya gariban Vatandaştan yana olduğunu söyleyen bir Hükümet.