BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBDDK'ya hukukçu itirazı----

BDDK'ya hukukçu itirazı

BDDK'ya hukukçu itirazı
11 Aralık 2013 - 03:27 www.finansgundem.com

BDDK'nın, Kuveyt Türk'teki tartışmalı kredi olayına olur verirken atıfta bulunduğu Prof. Dr. Tekinalp, "Kitabımda böyle bir şey yok" dedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Kuveyt Türk Başkan yardımcısının kendi şirketlerine kullandırdığı tartışma yaratan krediye ilişkin açıklamasında ‘doktrin’ diyerek atıfta bulunduğu hukukçu Prof. Dr. Ünal Tekinalp, ‘Kanuna uygun değil’ açıklaması yaptı.

Tekinalp, WSJ Türkiye internet sitesine yaptığı açıklamada, sahipliğin dolaylı ya da doğrudan olmasının bir önemi olmadığını, kitabın ilgili bölümünde bu yönde bir beyanının bulunmadığını belirtti. Tekinalp, “Kimlerin 50’inci maddedeki yasak kapsamına sokulamayacağını belirtiyorum. Dolaylı ortak dahi olsa yasak kapsamında olmalı” dedi. Tekinalp, dolaylı ortak olması durumunda, banka yöneticilerinin kendi şirketlerine kredi kullandırmasının önünü açan BDDK görüşüne katılmadığını ve kredinin kanuna uygun olmadığını vurguladı. BDDK, Tekinalp’in 2009 basımı, “Banka Hukukunun Esasları” adlı kitabına atıfta bulunmuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pelin11 Aralık 2013 11:25

    Diğer bankalar da bunu örnek göstererek aynı şekilde davranırlarsa ne olacak.Hukuki olarak takibi bırakmamak lazım.Yoksa vahin sonuçlar doğurabilir.