BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan sert yaptırım açıklaması----

BDDK'dan sert yaptırım açıklaması

BDDK'dan sert yaptırım açıklaması
24 Aralık 2013 - 10:12 www.finansgundem.com

BDDK, finansal kurumlar hakkında ortaya çıkan asılsız haberler hakkında yasal takip başlatacağını duyurdu

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Türk Bankacılık sektörü haber ve yayınlarda asılsız haberler için gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.     BDDK tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Ülkemiz ekonomisinin ve finans sektörünün en önemli aktörleri olan bankalar birer  güven ve itibar kurumlarıdır. Finansal piyasalarda istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması ve tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından bu güven ve itibarın hassasiyetle korunması ve yapılan yayınlar ve haberlerde bu ilkelerin gözetilmesi gerekir.
Bu güven ve itibarı korumak amacıyla bankalar için öngörülmüş birçok yükümlülüğün yanında bankaların maruz kalabilecekleri güven ve itibarı zedeleyici fiilleri engelleyici düzenlemelere Bankacılık Kanunu'nda yer verilmiştir. Bankanın tüzel kişiliğine yönelik güven kırıcı ve itibar sarsıcı yayınların özensizce yapılması, istikrarlı büyüyen, saygın ve dünya finans sisteminde haklı bir yer edinen Türk bankacılık sektörüne yönelik haksız ve kastı aşan değerlendirmelere yol açmaktadır.
5411 sayılı Bankacılık Kanununun “İtibarın korunması” başlıklı 74 üncü maddesinde, “5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla  bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.” hükmü ile bankaların itibarının korunması amaçlanmış, Kanunun 158 inci maddesi ile de söz konusu  yükümlülüğe aykırı davranış cezai yaptırıma bağlanmıştır.
Bu itibarla, Türk Bankacılık sektörü veya herhangi bir banka hakkında yapılan haber ve yayınlarda, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun “İtibarın korunması” başlıklı 74 üncü  maddesinde yer alan hususlara titizlikle uyulmasının, güven ve itibarı zedeleyici yayınlardan özenle kaçınılmasının, aksi takdirde Kanun ile verilen görev ve yetki çerçevesinde işlem  yapılacağı hususunun hatırlatılmasında yarar görülmüştür."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)