BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan konut kredileri için yeni düzenleme----

BDDK'dan konut kredileri için yeni düzenleme

BDDK'dan konut kredileri için yeni düzenleme
25 Ağustos 2023 - 22:31 www.finansgundem.com

BDDK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle ikinci konutu alanlar için kredi oranı düşürülüyor. Düzenleme ilk kez konut alacakları kapsamıyor. Bankalar için de kredi risk ağırlığı artırılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerinde düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle ikinci konutu alacak olanlara verilecek kredi tutarı yüzde 75 oranında düşürülüyor.

BDDK’nın açıklamasında “Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak uygulanacak” ifadesi yer aldı.

Yeni düzenlemeyle 5 milyon TL’nin altında bir konutu ikinci tapulu evi olarak alacaklar için evin değerinin sadece yüzde 22,5’i kadar kredi verilecek.

Bankalar için kredi risk ağırlığı artırıldı

Yeni düzenlemeyle bankalar için de kredi risk ağırlığı artırılıyor. Konuya ilişkin olarak “Konut edindirme amacıyla kullandırılacak kredilere sermaye yeterliliği hesaplamasında yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacak” açıklaması yapıldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)