BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerine ilişkin tebliğ----

BDDK'dan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerine ilişkin tebliğ

BDDK'dan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerine  ilişkin tebliğ
06 Nisan 2019 - 11:01 www.finansgundem.com

BDDK'nın "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Bilgi Sistemlerinin Yönetimine ve Denetimine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) hazırlanan ve finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin faaliyetlerinin ifasında kullandıkları bilgi sistemlerinin yönetimine ve yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ yürürlüğe girdi.

BDDK'nın "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin  Bilgi Sistemlerinin Yönetimine ve Denetimine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'nin  bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğ ile finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin  kanun kapsamındaki faaliyetlerinin ifasında kullandıkları bilgi sistemlerinin  yönetimine ve yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşları tarafından  denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Dört bölümden oluşan tebliğ, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu tebliğ hükümlerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)