BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK yetki sorununa el attı----

BDDK yetki sorununa el attı

BDDK yetki sorununa el attı
27 Haziran 2013 - 06:59 www.finansgundem.com

BDDK, tüketicinin korunmasına yönelik yetki sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışma başlattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2013-2015 Stratejik Planı’nda finansal tüketicinin korunmasına dönük parçalı yapının yetki sorunları ve belirsizlik yarattığına dikkat çekti. Hürriyet'in haberine göre, BDDK, “Bu eksiklik, finansal tüketicinin korunması konusunda belirsizlikler ve yetki sorunları yaratıyor. Etkin bir koruma mekanizmasının oluşturulmasını güçleştiriyor. Bu sebeple, BDDK, Sermaye Piyasası Kuluru (SPK), Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası’nın finansal tüketicinin korunmasından sorumlu olduğu hususunun ilgili mevzuat kapsamında açık bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor” önerisinde bulundu. BDDK’ya göre doğrudan finansal tüketiciyi korumamaya yönelik kapsayıcı bir düzenleme de bulunmuyor.
KARŞILAMAKTAN UZAK
BDDK, finansal korumayla ilgili şu tespitlerde bulundu: “4077 Sayılı Kanun tüketici kredilerine, kredi kartlarına ve konut kredilerine ilişkin özel hükümler içeriyor. Diğer taraftan sorumlu kuruluşların görev alanında yer alan finansal kuruluşlarca sunulan ürün ve hizmetlere ilişkin mevzuat da tüketiciler için münhasır düzenlemeler içeriyor. Bu, aynı konuda birden fazla mevzuatın veya (hakem heyetlerinde olduğu gibi) uygulamanın yürürlükte olması sonucunu doğuruyor. Belirsizlik ve karmaşıklık yaratarak etkinliği azaltıyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)