BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK personel alacak----

BDDK personel alacak

BDDK personel alacak
19 Nisan 2013 - 09:45 www.finansgundem.com

Kurum, yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı alacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 20 yeminli murakıp yardımcısı ve 30 bankacılık uzman yardımcısı alacak.
Resmi Gazete'de yer alan ilana göre BDDK, yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı giriş sınavları, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak ve yazılı sınavlar 25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yapılacak.
Kurum, 20 bankalar yeminli murakıp yardımcısı, 30 bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık ve bilişim alanı) olmak üzere toplam 50 personel istihdam edecek.
Sınava başvuruda bulunacak adayların, bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olması gerekiyor.
Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için ise üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olması şartı aranıyor.
Adaylar, başvuru belgelerini 9 Mayıs saat 17.00'ye kadar "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Atatürk Bulvarı No:191 06680 Kavaklıdere/ANKARA" adresine şahsen, elden veya posta yoluyla (en geç son başvuru tarihinde Kurumda olacak şekilde) ulaştırabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şule 20 Nisan 2013 22:59

    Bahsettiği belgeler ne acaba

  • nnn19 Nisan 2013 19:43

    kpss sonrası bir sınav daha acılacak. bu durumda bir yılda 3 grup alınmış oluyor. bu insanlar nasıl yetisecek. nasıl bir yönetim mantıgıdır bu. yonetici önce kaliteli olmalı.

  • bence alınsın19 Nisan 2013 11:31

    bence alınsın, boştaki kadrolar azalsın ki torpilli veya niteliksiz personel alımına yer kalmasın... Zira aşağıdaki habere bakılırsa bir dolu niteliksiz personel bir kanunun geçici bir maddesiyle "meslek personeli" olacak... http://www.finansgundem.com/haber/memurun-maasi-2-bin-lira-artacak/333578

  • Nihat19 Nisan 2013 09:53

    eşit işe eşit ücret çıktı çıkalı kamudaki personel kalitesi giderek düşüyor, BDDK, SPK, Hazine gibi gerçekten önemli kurumlara alınan personelin kalitesinin giderek düştüğü bir dönem yaşanıyor gibime geliyor. Nitelikli elemanlar KPSS sonrası puanlarına göre alınır, KPSS öncesi 50 tane adam alınmasının mutlaka bir gerekçesi vardır.