BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK 2 yönetmelik taslağını görüşe açtı----

BDDK 2 yönetmelik taslağını görüşe açtı

BDDK 2 yönetmelik taslağını görüşe açtı
18 Eylül 2015 - 22:09 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2 yönetmelik taslağını görüşe açtı

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, Derecelendirme Kuruluşlarının Yetkilendirilmesine ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunuldu.

Derecelendirme kuruluşlarına ilişkin yönetmelik taslağına göre, müşterilerin derecelendirilmesinde kullanılan değerlendirme metodolojilerinin geçmiş derecelendirme tecrübesine dayalı çeşitli doğrulama testleri ile onaylanmış olması gerekecek. Doğrulama testleri ve metodolojinin değerlendirilmesi sürekli gözden geçirilmeli ve finansal koşullardaki değişikliklere duyarlı olması sağlanması şartı aranacak. Doğrulama testleri asgari olarak yılda bir yapılacak.

Derecelendirme kuruluşunun derecelendirmelerinin ekonomik baskılar dahil olmak üzere her türlü baskıdan uzak şekilde yapılması şartı aranacak. Derecelendirme süreci, yetkili derecelendirme kuruluşunun ortaklık yapısı ve/veya yönetim kurulundaki muhtemel çıkar çatışmalarından etkilenmeyecek ölçüde bağımsız olacak.

Yerli ve yabancı tüm gerçek ve tüzel kişiler, yetkili derecelendirme kuruluşunun müşterilerine verdiği tüm derecelendirme notlarına ve derece verilirken dikkate alınan önemli hususlara derecelendirme kuruluşunun internet sitesi üzerinden ücretsiz ulaşabilecek. 

Derecelendirme kuruluşu gizli bilgilerin kötüye kullanımını engelleyen kalite güvencesi sistemlerine sahip olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)