BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBazı bankalar kapanır, bazıları satılır!----

Bazı bankalar kapanır, bazıları satılır!

Bazı bankalar kapanır, bazıları satılır!
09 Temmuz 2015 - 10:18 www.finansgundem.com

Bazı Yunan bankalarının kurtarma olsa da olmasa da kapanmayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor

Avrupalı yetkililer bazı büyük Yunan bankalarının herhangi bir kurtarma paketi sonrasında sektörün yeniden yapılandırılması çerçevesinde kapanarak diğer güçlü rakipler tarafından alınabileceğini söylüyor.
 
Avrupalı liderler Pazar günü buluşarak Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nden çıkışın eşiğine getiren krize bir çözüm bulabilmek için son dakika görüşmeleri gerçekleştirecekler.
 
BANKALAR GÜÇLÜ RAKİPLERİNE SATILACAK
 
Reuters'a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, yeni kurtarma paketinden bağımsız olarak ekonomik ve siyasi çalkantıdan yıpranan bazı Yunan bankalarının kapanarak daha güçlü rakiplerle birleşmek zorunda kalabileceğini belirtiyor.
 
4 BÜYÜK BANKA 2’YE DÜŞEBİLİR
 
Bir yetkili Yunanistan'ın en büyük dört bankası National Bank of Greece, Eurobank, Piraeus ve Alpha Bank'ın iki bankaya düşürülebileceğini belirtirken, böyle bir önlemin Atina'dan güçlü bir direnişle karşılaşacağı tahmin ediliyor. Bir diğer kaynak ise bankaların birleşmelerinin her ne kadar gerekli olsa da uzun vadede gerçekleştirilebileceğini belirtti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)