BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Batılı’ işadamlarından ‘uzlaşma’ çağrısı----

‘Batılı’ işadamlarından ‘uzlaşma’ çağrısı

‘Batılı’ işadamlarından ‘uzlaşma’ çağrısı
26 Temmuz 2015 - 09:24 www.finansgundem.com

İzmir iş dünyasının temsilcileri, seçimin ardından oluşan yeni parlamentodan koalisyon kurmasını istedi.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, her geçen günün, yaşanan her olayın, Türkiye’de koalisyonun kurulması gerektiğini ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Koalisyon kurulmalı. Bu koalisyon bugünkü şartlarda en makul olarak AKP ile CHP arasında kurulabilir. Bu olağanüstü şartlarda erken seçimden medet ummak doğru değil. Böyle bir ortamda bir de erken seçimin yaratacağı gerginliği düşünün. Gün fedakarlık günü. Mutlaka uzlaşı ihtiyacı var. Yeni parlamento bir hükümet çıkarmalı” dedi. 
Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar’ın Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, iş dünyasının erken seçimi arzu etmediğini belirterek, koalisyonun bir an önce kurulmasını istedi. Yavuz, şöyle konuştu: 

‘Erken seçim istemiyoruz’
“Böyle bir ortamda bir an önce siyasi istikrarı sürderecek hükümetin oluşmasını bekliyoruz. Bu belirsizliğin ortadan kalkması ve son 10- 12 yılda kazanımlarımızı riske atacak bir belirsizlik döneminin uzamamasını arzu ediyoruz. İş dünyası olarak erken seçimi arzu eden bir durumda değiliz. Erken seçim demek ocak ayına kadar sürecek bir belirsizliği beraberinde getirebilir. Dış yatırımcıların gelecekle ilgili beklentilerini törpüleyebilir.”
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, koalisyon hükümetinin acilen kurulması gerektiğini belirterek, “Yaşananlar önceden yazılmış bir senaryo. Sosyal yaşantıya bilerek ve isteyerek komplo kuruyorlar. Amaç, halkta toplumsal olayların yine gün yüzüne çıktığına dair bir inanç oluşturup barış içinde yaşamın önüne geçmektedir. Bu oyuna gelmemeliyiz. Koalisyon hükümeti acilen kurulmalı” dedi.

‘Milletçe iştahımız kaçtı’
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, “Seçimlerin üzerinden 50 gün geçti. Ekonominin hızlı bir icraata, güvenlik ve dış politikanın dirayetli bir duruşa ihtiyaç var. Millet olarak iştahımız kaçmış durumda. Siyasiler, bir an evvel en yaygın temsil kabiliyetine dayalı bir çözüm üzerinde uzlaşmalı” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)