BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşyargıç'tan eski ABD Başkanı Trump lehine karar----

Başyargıç'tan eski ABD Başkanı Trump lehine karar

Başyargıç'tan eski ABD Başkanı Trump lehine karar
02 Kasım 2022 - 00:22 www.finansgundem.com

Başyargıç Roberts, Trump'ın, özel komitenin vergi kayıtlarına ulaşması kararı hakkındaki itirazını değerlendirerek Trump lehine bir karar aldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi kayıtlarıyla ilgili yaptığı açık başvurunun ardından, ABD Yüksek Mahkemesi Başyargıcı John Roberts, Temsilciler Meclisi Özel Komitesine 10 Kasım'a kadar başvuru gerekçelerini açıklama süresi verdi.

Başyargıcın, başkent bölgesindeki acil başvuruların "idari süreci" hakkında statükoyu koruma ve zaman kazanmak için geçici olarak tek başına karar verme yetkisi bulunuyor.

Trump, vergi kayıtlarına ulaşma kararının durdurulmasını istemişti

Donald Trump, Yüksek Mahkemeye, Temyiz Mahkemesinin, ABD'de özellikle vergi usullerini belirleyen Temsilciler Meclisi Özel Komitesinin vergi kayıtlarına ulaşma kararını durdurması için başvuruda bulunmuştu.

Trump'ın tartışmalı vergi kayıtlarının Hazine Bakanlığınca bu hafta sonuna kadar Meclis Özel Komitesine teslim edilebileceği kaydediliyordu.

Hukukçular, Trump'ın Yüksek Mahkeme yoluyla yıl sonuna kadar vergi kayıtlarının açıklanmasını engellemeyi başarması halinde davanın düşebileceğine dikkati çekiyor.

Demokrat çoğunluklu Temsilciler Meclisindeki özel komite, 2019'da ABD Vergi Dairesinin denetimi çerçevesinde Trump'ın vergi işlemlerinin yasalara uygunluğuna ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Trump'ın vergi beyannamelerini talep etmişti.

Trump döneminde, Adalet Bakanlığının desteğini arkasına alan Hazine Bakanlığı kayıtların açıklanmasını reddetmişti.

Joe Biden'ın göreve gelmesinden sonra ilgili Komite kayıtların teslimi talebini tekrar gündeme getirmiş, en son davanın getirildiği ABD Temyiz Mahkemesi de bu yaz Komitenin lehine karar vermişti.

Trump'ın eski danışmanı Bannon'a hapis cezası verildi

 

Donald Trump ifadeye çağrıldı

 

FBI, Trump'ın gizli belgelerine ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)