BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşpehlivan Okulu kemerini 15 Temmuz şehitlerine armağan etti----

Başpehlivan Okulu kemerini 15 Temmuz şehitlerine armağan etti

Başpehlivan Okulu kemerini 15 Temmuz şehitlerine armağan etti
16 Temmuz 2018 - 00:55 www.finansgundem.com

657. Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Edirne'deki 15 Temmuz etkinliklerine katıldı. Okulu, altın kemerini 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiğini açıkladı

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, ödül töreninin ardından Edirne Sarayiçi Er Meydanı'ndan yalın ayak yürüyerek şehir merkezine geldi. Cadde ve sokakların kenarlarında toplananlar Okulu'ya yoğun ilgi gösterirken, Atatürk Anıtı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Günü programına katılan Okulu, altın kemeri ve başpehlivanlığı 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiğini söyledi.

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Şaban Yılmaz'ı yenerek altın kemeri kazanan 28 yaşındaki Antalyalı Başpehlivan Orhan Okulu, doping kontrolü için örnek verdikten sonra antrenör ve pehlivan arkadaşları ile birlikte boynunda altın kemerle şehir merkezine yürüyerek geldi. Yol kenarında toplanan güreşseverler başpehlivana sevgi gösterisinde bulunurken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



15 TEMMUZ PROGRAMINA KATILDI

Edirne Valiliği tarafından Atatürk Anıtı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Günü programına katılan Orhan Okulu, kazandığı altın kemer ve başpehlivanlığı 15 Temmuz şehitlerine armağan ettiğini söyledi. 

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, bugün hem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hem de Kırkpınar'ın 657'ncisinin düzenlendiği gün olduğunu hatırlattı.

Özdemir, Edirne'nin iki sevinci ve iki heyecanı birlikte yaşadığını dile getirerek, "Çünkü 15 Temmuz Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin vatanın bölünmeyeceğinin hainlere karşı Türk milletinin ayakta olduğunun göstergesidir." diye konuştu.

Tüm Türkiye'nin ve Edirne'nin 15 Temmuz'da ezanın dinmemesi ve bayrağın inmemesi için mücadele verdiğini anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Biz bu heyecanı Kırkpınar'ı yine heyecanla yapmak için verdik. Çünkü Kırkpınar bizim geleneğimiz tarihi mirasımız ve Türkiye'nin güreş konusunda en iyi markasıdır. Onun için Kırkpınar'ın aynı gün 15 Temmuz'a denk gelmesi, bizim için Edirne için önemli bir gündü. Kırkpınar ne kadar bizim için önemliyse, 15 Temmuz da bizim için önemli. Çünkü 15 Temmuz sayesinde Kırkpınar'daki güreşlerimiz yapılıyor. Kırkpınar'da cenge, güreşe davet eden davul zurnalarımız rahat bir şekilde çaldı ve cazgırlarımız Hazreti Hamza'dan beri devam eden dualarını rahat bir şekilde yaptı. Eğer o gün 251 şehidimiz olmasaydı biz bugün bu kahramanlarımızla bu güreşçilerimizle ve sizlerle bir arada olamazdık."

Vali Özdemir, Okulu'nun babasını sahneye çağırarak tebrik etti.

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu da şehit ailelerine baş sağlığı, şehitlere de Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Bu kemeri de şehitlerimize armağan ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)