BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParlak Yıldız 2018 askeri tatbikatı başladı----

Parlak Yıldız 2018 askeri tatbikatı başladı

Parlak Yıldız 2018 askeri tatbikatı başladı
09 Eylül 2018 - 09:30 www.finansgundem.com

Mısır, ABD, Suudi Arabistan, Yunanistan, Ürdün, İngiltere, BAE, İtalya ve Fransa'nın katıldığı "Parlak Yıldız 2018" adı verilen ortak askeri tatbikat Mısır'da başladı

Mısır'ın kuzeybatısındaki Muhammed Necib askeri üssünde başlayan ve 20 Eylül'e kadar sürecek tatbikata 9 ülkenin hava, kara ve deniz kuvvetleri unsurlarının yanı sıra gözlemci ülke sıfatıyla Lübnan, Ruanda, Irak, Pakistan, Hindistan, Kenya, Tanzanya, Uganda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Çad, Cibuti, Mali, Güney Afrika, Nijer, Senegal ve Kanada katılıyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel ile bir araya geldi.

Askeri iş birliğinin güçlendirilmesi meselesinin ele alındığı görüşmede Votel, bölgede güvenlik ve istikrarı tehdit eden meydan okumalarla mücadelenin, çabaların birleştirilmesini gerekli kıldığına işaret ederek askeri tatbikatın önemine dikkati çekti.

ABD ile Mısır arasında 1981 yılından itibaren 2 yılda bir yapılan askeri tatbikat, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından ortaya çıkan siyasi karmaşa nedeniyle 2011'de iptal edilmiş, sonrasında ise geçen yıl yeniden düzenlenmeye başlamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)