BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşkanlık anketinde flaş sonuç----

Başkanlık anketinde flaş sonuç

Başkanlık anketinde flaş sonuç
19 Kasım 2016 - 09:56 www.finansgundem.com

AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarında, başkanlığa desteğin yüzde 44 civarında ölçüldüğü MHP tabanından destek bulamadığı öğrenildi.

Anayasa değişikliği konusunda uzlaşı arayan AK Parti'nin ülkücü taban için yaptırdığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Sözcü'den bugünkü yazısında başkanlık sistemi referandumu öncesi ülkücü seçmenin tavrını değerlendirdi. İşte Veli Toprak'ın o yazısı:

Anayasa değişikliği konusunda MHP ile uzlaşı arayan iktidar partisi, şimdiden referandum hazırlığına başladı. MHP'yle anlaşma sağlanması halinde ülkücü tabanının “Başkanlık/Cumhurbaşkanlığı” konusundaki tavrını öğrenmek için de anket çalışması yapılıyor. 2010 referandumunda MHP tabanı ile parti yönetimi, farklı yönde hareket etmişti. AKP Genel Merkezi, anlaşmalı olduğu araştırma şirketlerine genel çerçevede de başkanlık anketi yaptırıyor. En son yapılan iki anket çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Edinilen bilgiye göre başkanlık anketinde destek sınırda çıkıyor. Bir anket sonucunda yüzde 44 diğerinde yüzde 52 destek oranı bulundu. Kamuoyunun başkanlığa mesafeli duruşu nedeniyle AKP, yetkileri açısından ‘tam başkan' olan sistemin adını ‘Cumhurbaşkanlığı' diye değiştirdi. Böylece halkın tepkisinin daha az olacağı hesap ediliyor.

ÜLKÜCÜ TABAN ANKETİ
AKP, anayasa değişikliği Meclis'ten geçerse MHP tabanının referandumda nasıl hareket edeceğini merak ediyor. Bu nedenle ‘ülkücü' seçmenin nabzı için anket çalışması başlatıldı. MHP seçmeninin, sistem değişikliği konusundaki tavrı öğrenilecek. Ayrıca parti yönetiminin destek verdiği pakete tabanının sahip çıkıp çıkmayacağı sorusuna cevap aranacak. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda MHP yönetimi ile tabanı karşı karşıya geldi. Meclis'teki oylamada MHP Anayasa değişikliğine muhalefet etti.

YÜZDE 15-20'NİN KARARI ÖNEMLİ
Ancak referandumda yüzde 58 evet oyu çıkarken, MHP tabanının büyük bölümü de AKP'nin teklifine onay verdi. Bahçeli'nin ‘hayır' bloğunda yer alması nedeniyle teşkilatlarda istifalar yaşandı. AKP dışında pakete sadece SP ve BBP destek vermesine rağmen yüzde 58 oy çıkması, ülkücü kesimin farklı hareket edebildiğini gösterdi. Milliyetçi/ülkücü oylar AKP-MHP ve BBP'de toplanıyor. Anayasa değişikliği konusunda yüzde 15-20 civarında olan bu kesimin kararı belirleyici olacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)