BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşkan niçin savunmaya geçti ----

Başkan niçin savunmaya geçti

Başkan niçin savunmaya geçti
01 Mayıs 2013 - 17:49 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, akil insanlar için, “Biz nabza göre şerbet vermeye değil, nabız tutmaya gidiyoruz” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemde medyada çok yer alan, üzerine polemik yapılan konuların başında akil insanların geldiğini belirterek, “Biz nabza göre şerbet vermeye değil, nabız tutmaya gidiyoruz. Bizim böyle bir görevden geri durmamız söz konusu olamaz. Bugüne kadar hep ne dedik: Huzur olmarazsa ticaret olmaz. Ticaret olmazsa zenginlik olmaz. Duruşumuz belli: Vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğü çerçevesinde, biz bu ülkenin hizmetkârıyız, bu ülke için görev almaya hazırız. Bu çerçevede devletin verdiği görevden kaçılmaz” dedi. 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Mali Genel Kurulu’nda açılış konuşması yaptı. Konuşmasına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması dolayısıyla, öncelikle işçileri kutlayarak başlayan Hisarcıklıoğlu, “Emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşımın esas alındığı bir medeniyetin mensupları olarak, tüm emekçilere refah, sağlık ve mutluluk temenni ediyorum” dedi. 
Bu sene farklı bir Genel Kurul yaşadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, 81 il ve 160 ilçede Oda-Borsa seçimleri başladığını vurguladı. “Sizler; seçimler dolayısıyla bu Genel Kurulumuzu dar tutalım, hızlı bitirelim demiştiniz” diyen Hisarcıklıoğlu, bu talepler doğrultusunda bu Genel Kurulu camiayla sınırlı bir şekilde, aile içinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: 
“Bu sene oda-borsalarımızdaki seçimlerde rekor sayıda adayın yarıştığını görüyoruz. Hem meslek komitelerinde, hem meclis üyeliklerinde büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu aslında sizlerin görevinizi ne kadar iyi yaptığınızın, bulunduğunuz yerin kıymetini ne kadar artırdığınızın en somut göstergesidir. İnanıyorum ki, bu süreci camiamıza yakışan olgunlukta geçireceğiz. Hep birlikte, demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşayacağız. Oda ve Borsa seçimlerinin şehirlerimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Ağustos ayında, seçimli Genel Kurul’umuzu, her zaman ki gibi en geniş katılımla, en geniş protokolle, büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz.” 
BİR OLDUK, İRİ OLDUK, DİRİ OLDUK
 
Odalar ve Borsaların Türkiye’deki, yerli-yabancı, küçük-büyük, tüm girişimcileri, tüccarları, sanayicileri, turizmcileri ve müteahhitleri temsil etme yetkisine sahip tek teşkilat olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: 
“Gururla ifade etmek istiyorum. Sizlerin meydana getirdiği TOBB camiası, özel sektörün birlikten doğan gücü oldu. Biz, bir olduk, iri olduk, diri olduk. Sesimiz daha gür çıktı. Biz, bir oldukça önümüzdeki engelleri aştık, yeni yollara çıktık. Bu çatı altında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Her fikri, her sesi farklı bir heyecanla dinledik. İstişare sünnettir öğüdüne bağlı kaldık. İstişare ve diyalog kapısını her zaman açık tuttuk. İşte bu sayede, her toplumsal kesim, her farklı düşünce, her farklı anlayış, burada kendisini temsil etme imkânı buldu. Gönüllerimizi de aklımızı da farklı seslere, farklı düşüncelere açtık. Bu ülkenin bütün renklerini kucakladık. Sizlerin sayesinde Anadolu’nun sesi, yüreği olduk. Anadolu’nun nabzı işte burada atmaya başladı. Anadolu’nun duygularının, taleplerinin, hayallerinin tercümanı olan, aktif, dinamik bir TOBB meydana geldi. 
Türkiye’nin en büyük çatı örgütü işte böyle ortaya çıktı. Türkiye’ye güven veren, herkesin fikrini sorduğu, her kesimin danıştığı, büyük bir aile olduk. Bunu hep birlikte başardık. Biliyoruz ki büyük güç büyük sorumluluk getirir. Biz hep bu bilinçle hareket ettik. Birlik ve bütünlük dedik. Değişim ve dönüşümün öncüleri olduk. Sorunlara teslim olmadık. Olumsuza odaklanmadık, yakınmadık. Yeri geldi fikir verdik, düşünce verdik, ilham verdik. Bütün dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösterdik.” 
MİLLİ GELİRİMİZ ÖZEL SEKTÖR ELİYLE YÜZDE 63 BÜYÜDÜ
Bugün artık her alanda, herkesle rekabet eder hale geldiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, son 10 senede milli gelirin özel sektör eliyle yüzde 63 büyüdüğünü vurguladı. Özel sektör olarak bu dönemde 5 milyon kişiye ilave istihdam sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İhracatımız 4 katına, turizm gelirimiz 3 katına çıktı. Ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yaptık. Tüm bunları sizlerin, özel sektörümüzün inancı, becerisi ve gayretiyle başardık. Hem biz kazandık, hem ülkemiz kazandı. Biz, girişimciliğin örgütlü gücünün bir ülkeye neler katacağının, dünyadaki en güzel örneği olduk. Kimin sayesinde bunu başardık; Odalarımızın sayesinde, Borsalarımızın sayesinde, işte bu salonu dolduran sizlerin sayesinde” diye konuştu. 
Eskiden tüm etkinliklerinin Türkiye sınırları içinde kaldığını belirten Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: 
“Yurtdışına çıkınca kimse bizim farkımızda değildi. Bugün küresel piyasalardaki iş örgütlerinin tamamında söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Hem Avrupa’nın en büyük iş örgütü Eurochambers’ın, hem de İslam ülkelerinin en büyük iş örgütü, İslam Ticaret-Sanayi Odası’nın, Başkan yardımcılığına seçildik. Dünyanın en büyük iş örgütü olan Milletlerarası Ticaret Odası’nın yönetimine girmemiz için davet geldi. Filistin ve İsrailli iş adamları arasındaki anlaşmazlıkları çözecek Kudüs Tahkim Merkezi'nin başkanlığı için önerildik. 
Bakın başkası değil. Bu iltifata biz nail olduk. Türkiye nail oldu. Barış sürecine köprü olacağına inandığımız bu onurlu görevi, sizler adına üstlendik. Biz bu görevleri neden üstlendik biliyor musunuz? Çünkü siz barışın kıymetini çok iyi bilirsiniz. Siz huzurun değerini çok iyi bilirsiniz. Siz haksızlığa karşı asla sessiz kalamazsınız. Siz hakkı her şeyin üstünde tutarsınız.” 
“NABZA GÖRE ŞERBET VERMEYE DEĞİL, NABIZ TUTMAYA GİDİYORUZ”
 
Akil insanların son dönemde medyada çok yer aldığını, üzerine polemik yapılan bir konu olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “İşin aslını bilin diye, burada sizlere anlatmak isterim. Biliyorsunuz Başbakanımızın daveti üzerine Akil insanlar heyeti içinde yer aldık. Kendisi bizlere çok açık olarak şunları ifade etti; ‘Vatandaş ne düşünüyor, sorun. Endişeleri, beklentileri nelermiş öğrenin. Sonra bunları bir rapor halinde devletin kurumlarına gönderin’. ‘Vatandaşı dinleyin, not alın, bize iletin’ diyorlar. Yani biz nabza göre şerbet vermeye değil, nabız tutmaya gidiyoruz. 
Çok açık söylüyorum, bizim böyle bir görevden geri durmamız söz konusu olamaz. Bugüne kadar hep ne dedik: Huzur olmazsa ticaret olmaz. Ticaret olmazsa zenginlik olmaz. Duruşumuz belli: Vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğü çerçevesinde, biz bu ülkenin hizmetkârıyız, bu ülke için görev almaya hazırız. Bu çerçevede devletin verdiği görevden kaçılmaz. Devlet terbiyesi bunu gerektirir. Hele bizim camiamız hiç dışında kalamaz. Zira bugüne kadar ülkemizin her meselesinde biz ön aldık. Her milli meselede bu camianın katkı vermesi istendi. 
İşte bu itibardır. Bu güçtür. Bu itibar, bu güç, sizlerin bu camiayı getirdiğiniz noktayı gösteriyor. Sizler artık sadece özel sektörün sorunları için değil, Türkiye’nin sorunları için başvurulan insanlarsınız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum! Hizmetlerinizi bu camia asla unutmayacak! Türkiye unutmayacak! Allah sizlerden razı olsun” dedi. 
“Önümüzde seçimler var. Elbette her seçim sürecinde rekabet olur, yarış olur. Ama şunu aklımızdan çıkarmayalım. Oda ve Borsalarımızdaki seçimler makam kapma yarışı değil, camiamıza ve ülkemize hizmet yolunda bayrak yarışıdır” diyen Hisarcıklıoğlu, makamların gelip geçici olduğunun altını çizdi. Esas olanın reel sektöre hizmet etmek olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. 365 Oda ve Borsa Başkanım, Yönetimlerim, Meclis Başkanlarım, Meclisler üyelerimin, Meslek Komitelerimin hepsi birbirinden güzide insanlardan oluşuyor. Kendi alanında liyakat sahibi olan bu insanlar üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirdiler. Şüphesiz ki, seçimlerde kazanan da olacaktır, kaybeden de olacaktır. Görevlerini devredecek veya kendi isteğiyle yeniden aday olmayacak arkadaşlarımız olacak. Onlar zor bir dönemde bu büyük sorumluluğu hakkıyla üstlendiler. Kendileriyle birlikte çalışmaktan, mesai arkadaşım olmalarından büyük onur duydum. 
Hizmet bayrağını teslim alacak kardeşlerimiz, bundan sonra daha iyisini yapmak için çalışacaklar. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Şimdi benim sizlerden tek bir ricam olacak. Seçim sonuçlarını sadece bir bayrak değişimi, bir tazelenme olarak görelim. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımız, eski Başkanların tecrübelerinden faydalansın. Bu büyük çatı altında birlik, beraberlik ve camia ruhunu yansıtsınlar. Hepimiz, bu büyük ailenin bir mensubu olmaktan gurur duyalım. 
Yarın, bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak, daha adil paylaşan, daha özgür, daha demokratik, daha mutlu olmak istiyorsak, birbirimize kenetlenelim. Zira bu seçimler ne ilktir, ne de son olacak. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç, birlik olmamızdır. Bizler son 10 yılda olduğu gibi, daha fazla çalışacak, daha fazla üretecek, daha fazla istihdam sağlayacak, daha fazla yatırım ve ihracat yapacağız. Biz kendimize güveniyoruz! Bu millet de bize güveniyor. Sizlerin meydana getirdiği bu büyük camia, güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Dün olduğu gibi bugün de büyük Türkiye için, yeni ufuklar için koşmaya devam edeceğiz. 
İddia ediyorum; Türkiye hakettiği yere kavuşacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri Türkiye olacak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz hep daim olsun. Yolumuz, bahtımız her daim açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)