BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBASF, binlerce kişiyi işten çıkaracak----

BASF, binlerce kişiyi işten çıkaracak

BASF, binlerce kişiyi işten çıkaracak
24 Şubat 2023 - 12:48 www.finansgundem.com

BASF, Rusya-Ukrayna savaşıyla enerji krizinden kaynaklanan ağır yüklerin ardından, başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde 3 bine yakın kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Alman kimya şirketi BASF tarafından, Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa'daki yüksek ham madde ve enerji maliyetleri, artan fiyatlar ve faiz oranları, enflasyon ve kovid pandemisinin gelişimi nedeniyle geçen yıl ortaya çıkan yüksek düzeydeki belirsizliğin 2023 yılında da devam edeceğine vurgu yapıldı.

Bu belirsizliklerle birlikte şirketin 2023 kazançlarında daha fazla düşüş olacağı uyarısında bulunulan açıklamada, BASF'nin yaklaşık üçte ikisi Almanya'da olmak üzere yaklaşık 2 bin 600 kişinin işine son vereceği ve hisse geri alımlarını durduracağı bildirildi.

BASF, 2023 yılı için faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş kazancının (FAVÖK) 2022'deki 6,9 milyar eurodan 4,8-5,4 milyar euro arasına ineceğini belirtti.

BASF İcra Kurulu Başkanı Martin Brudermueller, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa’nın rekabet gücünün, uzun izin süreçleri ve özellikle üretim faktörü için yüksek maliyetleri içeren aşırı düzenlemelerden daha fazla zarar gördüğünü kaydetti.

Meta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor

 

Nike ve Adidas'ın tedarikçisi 6.000 kişiyi işten çıkaracak

 

Ford binlerce kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)