BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBasel III CDS'leri hedef aldı----

Basel III CDS'leri hedef aldı

Basel III CDS'leri hedef aldı
25 Mart 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Basel III kurallarını açıklamalarından bu yana ilk büyük hamlelerini yaparak, bankaların CDS kurallarını sıkılaştırdı

Regülatörler, Basel III reform paketinin açıklamalarının ardından bu yana ilk büyük tahkim hamlesinde bulunarak, sermaye zorunluluklarında kesinti yapmak için pahalı CDS'lerden yararlanan bankaları hedef aldı.
Financial Times gazetesinin haberine göre Basel Bankacılık Komitesi'nin Cuma günü yaptığı açıklama daha teknik detayları ön plana çıkardı. Küresel bankacılık güvenliği kurallarını belirleyen Basel Komitesi, primlerin uzun yıllara yayılması ya da ertelenmesi kanalıyla riskli kredilerde kredi koruması alan bankalara odaklandı.
Basel komitesi 15 ay önce, bankaların sermaye maliyetlerini hızla aşağı çeken, ancak sigorta alınması risklerini yakın zamanda kağıtlara yansıtmayan bu uygulamalara ilişkin endişesini dile getirmişti.
Fed, uygulamanın risk dağılımını sorgulattığını ve güvenlilik şartlarıyla uyumsuz olabileceğini söyledi.
Ancak bu düzenlemeler, aralarında Citigroup, Standard Chartered ve Barclays gibi büyük bankalardaki popülerliğini korudu.
Küresel regülatörler, büyük bankalarda önleyemedikleri bu düzenlemelere karşı bir hamlede bulunarak, "bankaların zararlarını  kısıtlamak için CDS'lerden yararlanabileceğini, ancak bunun maliyetlere yansıtılmasının gerektiğini" söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)