BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşçı konuştu, dolar uçtu!----

Başçı konuştu, dolar uçtu!

Başçı konuştu, dolar uçtu!
27 Ağustos 2013 - 11:04 www.finansgundem.com

MB Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları da doların ateşini söndüremedi. Dolar/TL, 2,0190 ile tarihi zirvesini yeniledi

Fed ve Suriye endişeleriyle güne 2 liranın üzerinde başlayan dolar/TL, MB Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarının ardından tarihi zirvesini yeniledi.
Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın AA Finans'taki açıklamalarının ardından 2, 0192 liraya kadar yükseldi.
Başçı, "Döviz kuruyla ilgili bu yükseliş geçicidir" dedi. Başçı, "Reel efektif döviz kurunun aşırı değerli çizgisinin artık geçmiş olması çok önemli. O bizi rahatlatıyor. Bundan sonraki değer kayıplarının hepsi geçici olacak, vatandaşlarımız hiç endişe etmesinler" diye devam etti.
KERRY'DEN MÜDAHALE SİNYALİ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptığı açıklamada, geçen hafta çok sayıda kişinin ölümüne neden olan kimyasal saldırının "inkar edilemez" olduğunu belirterek, Suriye hükümetini bunu kapatmaya çalışmakla suçladı ve ABD'nin askeri karşılık verilmesi olasılığına yaklaştığının işaretini verdi.
Suriye'de geçen hafta düzenlenen kimyasal saldırıda yüzlerce insanın hayatını kaybetmesi üzerine ABD Başkanı Barack Obama'nın üstünde Suriye'ye müdahale edilmesine yönelik baskı artmıştı.
'UCUZ VE BOL LİKİTİDE SONA ERİYOR' ENDİŞESİ
Ucuz ve bol likidite koşullarının sona ermeye başlayacağına ilişkin güçlü beklentilerin, gelişmekte olan ekonomiler üzerinde sert satışlara neden olduğuna dikkat çeken HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Türkiye'nin yüksek cari işlemler açığı ile beraberindeki dış finansman ihtiyacı, Türk mali piyasalarındaki değer kayıplarının, klasmanın üst sıralarında yer almasına yol açıyor. TCMB'nin daha ortodoks bir para politikası izlemesi ve politika faizini diğer gelişmekte olan ülke faizlerinin bir miktar üzerine taşıması gerekebilir" dedi.
Ortadoğu'da yaşanan ciddi siyasi tıkanıklıkların da endişeleri arttırdığını belirten Keresteci, "Son günlerde Suriyede yaşanan gelişmelerin askeri müdahale ihtimalini ön plana çıkarması Türkiye gibi ekonomiler açısından olumsuz bir durum teşkil ediyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan27 Ağustos 2013 14:08

    başçı bu işi bilmiyor görevi bıraksın enflasyon en az yüzde 15 haberi yok piyasadan bi çarşı pazara gitsin görsün.