BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbuğ’a suçlamaları içime sindiremiyorum----

Başbuğ’a suçlamaları içime sindiremiyorum

Başbuğ’a suçlamaları içime sindiremiyorum
08 Ağustos 2013 - 20:36 www.finansgundem.com

Ergenekon Davası’nda ‘susmakla’ suçlanan eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt sessizliğini bozdu

Eski Genelkurmay Başkanı, Ergenekon Davası’nda susmakla suçlanan emekli komutan Yaşar Büyükanıt suskunluğunu bozdu. Milliyet yazarı Fikret Bila, Paşa’yı buldu, Org. İlker Başbuğ’a verilen cezayı sordu. İşte Fikret Bila’nın köşesinden, Büyükanıt Paşa’nın düşünceleri…
Büyükanıt: Kamu vicdanında yer bulmaz
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra iyi halinden dolayı müebbet hapse mahkum edilmesi iç ve dış kamuoyunda tartışmalara ve tepkilere neden oldu. Başbuğ’a verilen bu ağır ceza konusunda selefi konumundaki eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın duygu ve düşüncelerini öğrenmek istedim.
“İçime sindiremiyorum”
Büyükanıt’a “İlker Paşa’ya verilen cezayı nasıl değerlendiriyorsunuz, kararı duyunca neler hissettiniz?” diye sorunca şu yanıtı verdi:
“Hepsi silah arkadaşlarım. İlker Paşa’yla yıllarca beraber çalıştık. Bırakın cezayı, suçlamaları da içime sindiremiyorum. Bir Genelkurmay Başkanı’na terörist demek çok ağır bir suçlamadır. Kamu vicdanında yer bulmaz. Nitekim suçlama duyulduğunda da vicdanlarda yer bulmamıştı. İlker Paşa çok iyi yetişmiş, çok değerli bir komutandır. Yıllarca birlikte görev yaptık, emrimde çalıştı. Elbette çok iyi tanıyorum. Bu suçlamaları içime sindirmem mümkün değil.”
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çare-Sizsiniz09 Ağustos 2013 11:12

    Büyükanıt Paşa; ülkeyi sarsan olaylar karşısında tek yaptığın şey içime sindiremiyorum demekten ibaret. Bu da bir çaresizliğin göstergesi. Birileri tarafından hepiniz esir mi alındınız. Belli ki Silah arkadaşların içeride sen dışarıda esirsin.

  • vatandaş08 Ağustos 2013 22:37

    bunların hesabı bır gün sorulacak

  • ata08 Ağustos 2013 21:29

    Çık konuş o zaman Dolmabahçe'de neler konuşuldu Türk Milleti bilmek istiyor.