BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan itiraf: Devre dışı bırakıldım----

Başbakan'dan itiraf: Devre dışı bırakıldım

Başbakan'dan itiraf: Devre dışı bırakıldım
27 Nisan 2019 - 09:10 www.finansgundem.com

Sri Lanka'da 250'ye yakın insanın hayatını kaybettiği kanlı saldırıların planlayıcısının patlamalardan birinde öldüğü açıklandı. Başbakan Wickremesinghe ise, istihbarat konusunda "devre dışı" bırakıldığını söyledi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, saldırıları planladığı öne sürülen Zahran Haşim adlı din adamının bir patlama sırasında öldüğünü açıkladı. Sirisena, Haşim'in başkent Kolombo'daki Shangri-La otelinde gerçekleşen saldırı sırasında öldüğünü belirtti.

Sri Lankalı lider, Haşim'e burada gerçekleşen saldırı sırasında 'İlham' ismindeki ikinci bir bombacının da eşlik ettiğini sözlerine ekledi. Sirisena'ya göre Sri Lanka istihbarat servisleri IŞİD ile bağlantılı 130 şüphelinin ülkeye geldiğini düşünüyor; bu militanların 70'i kaçak oldukları gerekçesiyle aranıyordu.

Öte yandan BBC'ye konuşan Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, Paskalya ayinleri sırasında kilise ve otellerde gerçekleştirilen saldırılara ilişkin istihbaratın kendisine iletilmediğini ve "devre dışı" bırakıldığını söyledi.

Wickremesinghe, "Herhangi bir ipucumuz olsaydı ve harekete geçmemiş olsaydık, o zaman hemen istifamı sunardım ama devre dışı kaldıysanız ne yapabilirsiniz ki?" dedi.

Geçtiğimiz pazar günü başkent Kolombo ve doğudaki Batticaloa kentindeki otel ve kiliselere gerçekleştirilen saldırılarda 250'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. (BBC Türkçe)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)