BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan CHP'ye iki soru----

Başbakan'dan CHP'ye iki soru

Başbakan'dan CHP'ye iki soru
15 Şubat 2013 - 11:11 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda önemli bir konuşma yapıyor

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Biz uzlaşmanın ittifakın tarafı olduk. Ama şu ana kadar görüldüğü kadarıyla 100’e aşkın madde görüşüldü mutabık kalınan madde 30-31 civarında. Bunun faturasını hala ısrarla üçü de çıkıyor, “AK Parti engelliyor” 3 tane üyeyle biz ordayız, 9 üyeyle siz varsınız.
Biz de diyoruz ki TBMM Başkanı’nın yaptığı açıklama istikametinde çalışalım bu iş bitsin. Yoksa bu iş uzayacak iş değil. Libya’da Mısır’da sıkıntıların yaşandığı, darbelerle iç içe yaşayan yerlerde bile bakınız 6 ayda 8 ayda anayasa hazırlıyoruz. Biz her zaman konuşuyoruz, biz şöyle anayasa yaparız, böyle anayasa yaparız. E yapalım hadi. Neden yapamıyoruz? Tek bir sebebi var. Ak Parti’nin talebi gerçekleşmesin. Bizim milletimiz AK Parti’yi gönül koltuğuna oturtmuştur.
ŞANTAJLA ANAYASA DEĞİŞMEZ
Şantajla anayasa değişmez diyorlar. Evet anayasa değişmez. Biz de zaten bunu savunuyoruz. Ancak şantajla anayasa değişmeyeceğini iddia edenlerin, müdahale ile anayasanın değiştirilmesini nereye koyduklarını da merak ediyoruz. Gerekli desteği alabilirsek en başta CHP’ye, bu ülkenin çoğulcu insanı merkeze alan bir anayasanın nasıl yapılabileceğini göstereceğiz.
CHP BUGÜNE KADAR HANGİ MİRASA SAHİP ÇIKTI
Allah aşkına CHP bugüne kadar ilk Meclis’in ya da Gazi Mustafa Kemal’in hangi mirasına sahip çıktı. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada CHP’yi alay konusu yaptı ve yapmaya devam ediyor. İşte en son Portekiz’de yoldaşlarına Türkiye ekonomisinin kötü olduğunu anlatırken, cari açıktan bahsetti. Vurmaya çalışıp, karalarken önceki gün cari açık geriledi. Her şeyde tersine gidiyor. Portekiz’de yoldaşları CHP genel başkanına kıs kıs gülmüşlerdi, şimdi bu gerilemeyi duymuşlarsa kahkaha atmışlardır.
SİYASİ RANT SAĞLAMA ÇABALARI
Bakınız Cilvegözü’nde Suriye Gümrüğü’nde bir patlama meydana geldi. Herkes itidalli davranırken, üzüntümüz baya büyükken ve ne oldu ne bitti çalışmalarımızı sürdürürken ve herkes olayın aydınlatılmasını beklerken, genel başkan ve yardımcıları CHP’liler nasıl siyasi ranta dönüştürürüz diye bu çabaya girdiler.
Bu patlamadan dolayı Türkiye’yi hükümeti suçlamaya başladılar. Aracın yönünü Suriye’ye doğru olduğunu söylediler, onurlarını insaflarını yitirdiler.
Kamera görüntüleri neden yayınlanmadı dediler. CHP genel başkanının aylardır cevap vermediği iki soru var.
1- Türkiye’nin çıkarlarını çiğneyecek kadar, Suriye’nin zalim rejimiyle bu muhabbetiniz nedir?
2- Tutuklu gazeteci diyerek, tutuklu avukat diyerek adeta korumaya aldığınız, Türkiye’nin en kanlı terör örgütleriyle muhabbetleriniz nedir?
CHP aylardır bu iki soruya cevap vermiyor. Ben de ne zaman üye olacak diye bekliyorum. Herhalde kuyrukta. CHP Genel başkanı çıktı, terör örgütünü savundu. Bir hafta sonra bu örgüt ABD Büyükelçiliği’ne saldırı düzenledi. Ama CHP Genel başkanı terör örgütünü savunmaya, devam ediyor. Senin savunduğun avukatlar o örgütün mensupları.
BDP SAMİMİ VE ŞEFFAF BU SÜRECİ GÖTÜRMEK ZORUNDA
Esasen terörün bitmesi noktasında bu düşüncemizi hissiyatımızı defalarca dile getirdik. Eğer milletin yararınaysa, ülkenin yararınaysa, kan duracaksa biz AK Parti olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız.
Şunu herkes bilsin ki attığımız ve atacağımız adımlar milletimize rağmen olmaz. Acıları gözyaşlarını gözetiriz. Doğru bildiğimiz hak bildiğimiz noktada tereddüt etmez yürürüz. Bu süreçte BDP’ye bunu ısrarla izah ettik. AK Parti olarak risk alıyoruz, BDP sen bu riski almak zorundasın. Eğer Kandil’den gelecek mesaja göre hareket edecek olursan, ben kanın durması için şu kadar hareket ettim hakkına sahip değilsin. BDP samimi şeffaf bu süreci götürmek zorundadır. BDP, MHP gibi davranırsa istismarı popülizm olarak görürse bu sürece katkısı olamaz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)