BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan 61 açılımları----

Başbakan'dan 61 açılımları

Başbakan'dan 61 açılımları
23 Kasım 2013 - 20:32 www.finansgundem.com

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır’la yaşanan diplomatik krizle ilgili, kendi tavrı hakkında yorumda bulundu

Erdoğan, Trabzon’da Ziraatçılar Birliği toplantısı çıkışında şunları söyledi: “Şu anda bu darbe yönetiminin büyükelçimize karşı takınmış olduğu tavrı aynen biz de Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarına karşı takınıyoruz ve takındığımız bu tavır Mısır halkına karşı değildir, darbeci yönetime karşıdır. Çünkü biz dünyada demokrasi mücadelelerinin yanındayız. Biz halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız. Halkların iradesine saygı duyanlara her zaman saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz.

'DİKLEŞMEYİ SEVMEYEN BİR İNSANIM'
Bütün derdimiz demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir, atılan bu adım da bunun bir neticesidir. Büyükelçimize karşı takınılmış olan tavır arkasından da mukabil adımı getirmiştir. Ve biz de şu anda kendilerine müddeti verdik ve 29 Kasım’a kadar Türkiye’yi terk etmesini istedik. O zaten benim her zaman söylediğim bundan sonra da söyleyeceğim ve siyasi hayatım boyunca da artık bu benim söylemlerimde kayıtlara geçmiş olan tavrımdır. Siyasette her zaman dik durmayı seven ama dikleşmeyi sevmeyen bir insanım. Dolayısıyla da kalkıp darbeyle iş başına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım. Mısır halkının sevgisi, gerek şahsımın, parti tabanımın, Türk halkının da gönlündedir, kalbindedir bundan şüpheniz olmasın.”

"61" şifresi
Trabzon'da konakladığı Zorlu Otel'den yürüyerek yaklaşık 100 metre mesafedeki tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, beraberindeki bakanlar ve milletvekilleriyle vatandaşları selamladı. Yaklaşık 7 bin kişinin doldurduğu alanda bazı vatandaşlar Başbakan'ın konuşmasını ağaçların üzerinden izledi. Trabzon'a verdikleri Büyükşehir sözünü tuttuklarını belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Ne diyor o güzel Trabzon türküsü 'Trabzon büyük şehir, oy doyamadum tadına, uzaktan sevmek olmaz, gel yakina yakina.' Biz birbirimize o kadar yakınız ki, biz toprağımızla biriz. Biz suyumuzla, denizimizle biriz. Bayrağımızla biriz. Bizim ezanımız bir, bizim kıblemiz bir. Her şeyden öte gönüllerimiz bir. Allah birliğimizi daim etsin. Allah kardeşliğimizi daim, muhabbetimizi muhafaza etsin. Biz Trabzon'la biriz. Ama aramızda bir şifre var 61. Trabzon ne zaman fethedildi 1461'de. Trabzon'un plakası ne 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin başbakanı 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz inşallah 60'ı tamamlıyor 61'den gün almaya başlıyor. Şimdi sizden bir başka 61 bekliyoruz. 30 Mart'ta büyükşehir Trabzon'dan büyük bir 61 bekliyoruz. Trabzon 61 diyor mu? Maşallah. 41 kere maşallah, 61 kere maşallah."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)