BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yardımcısı Işık'tan önemli açıklamalar----

Başbakan Yardımcısı Işık'tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Işık'tan önemli açıklamalar
10 Şubat 2018 - 10:54 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Afrin operasyonu, Suriye'deki durum, ABD ile ilişkiler gibi gündemin en önemli konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, CNN TURK'te gündeme dair soruları yanıtladı. Zeytin Dalı Harekatı, Suriye'deki durum, Avrupa ve ABD ile ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Afrin operasyonunun ne zaman bitececeği ile ilgili olarak Işık, Zeytin Dalı Harekatı'nın 'tehdit ortadan kalkana kadar' süreceğini açıkladı. Işık, Türkiye'nin emrivaki kabul etmeyeceğini de vurguladı.

Afrin operasyonunun STK'lardan da destek gördüğünü bildiren Işık, Zeytin Dalı Harekatı'nın 'Kıbrıs Barış Harekatı'ndan bu yana toplum nezdinde en büyük desteği gören operasyon olduğunu ifade etti.

Işık, Afrin operasyonunun Avrupa'nın da çıkarlarına olduğunu belirtirken, "bölgede terör örgütünün temizlenmesine karşı çıkanların gelecekte aynı durumu yaşayabileceklerini düşünmesi lazım" dedi. ,

ABD TÜRKİYE'YE SİLAH AMBARGOSU UYGULAYACAK MI?

Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasıyla ilgili olarak ABD'nin bir ambargo ihtimali olduğu sorusu üzerine Işık, 'Böyle bir ambargonun konulması pek mümkün değil ama S-400 satan şirketi ABD ambargoya aldığı zaman Türkiye'nin bundan etkilenme ihtimali var' dedi. Hakan Çelik'in peki bu durum Türkiye'nin S-400 almasını engeller mi sorusu üzerine ise Işık, 'Böyle bir olasılık görmüyorum' yanıtını verdi.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜ

Işık, "Bölge temizlendikten, şartlar düzeldikten sonra Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini düşünüyorum" dedi. Işık, bu rakamın 2-3 milyonu bulabileceğini öne sürdü.

ESAD'LA GÖRÜŞME

Işık, 'Şu anda Esad kim? Türkiye neden Esad'la irtibatı kesti. Cumhurbaşkanı istediği için mi? Hayır. Esad nedeniyle 1 milyona yakın kişi hayatını kaybetti. Tamam PYD'yi terör örgütü görüyorsunuz, DEAŞ'ı görüyorsunuz da neden 1 milyondan fazla kişinin ölümüne enden olan bir adamla bu kadar görüşmek istiyorsunuz? Kılıçdaroğlu'na sormak istiyorum! Türkiye ile biliyorsunuz Suriye'nin ilişkileri gayet iyiydi. Ama ne zamana kadar. Masum insanların üzerine bomba yağdırana kadar. Niye değişti? Esad katliam yaptırınca... Bu durumun insani değerler açısından nasıl bir izahı olabilir? Şunu da sormak lazım Esad'ın ipleri kimin elinde? E zaten Türkiye, Rusya ile görüşüyor. Bir çözüm varsa İran-Rusya ve Türkiye arasında kurulabilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)