BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Davutoğlu, Davos'da konuştu----

Başbakan Davutoğlu, Davos'da konuştu

Başbakan Davutoğlu, Davos'da konuştu
21 Ocak 2015 - 17:36 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Davos'da yapılan forumda konuşma yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki toplantıları kapsamında "Türkiye'nin G-20 için Vizyonu" konulu oturumda konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasında öne çıkan satırbaşları:

*2015 G-20 Başkanı olarak da burada bulunuyorum. Soğuk Savaş’tan sonra ciddi şoklar yaşadı dünya. Sovyetler Birliği’ni deneyimledik. Akdeniz ile Arap Baharına şahit olduk karakter olarak farklılar...

*Son 25 senede en etkili olabilmiş kuruluş G-20 idi. Bir kriz denetim mekanizması olarak da izledi. Bunu sağlıklı bir dönüşümle yapabildi. Çok derine politika oluşturma ve danışma platformu haline gelmişti. 2008 krizi bize bir şeyler öğretti.

*2016’da bir değerlendirmede bulunacağız. Dünya ekonomisi elitlerini görmememiz gerekiyor burada. Düşük gelirli ülkelere yönelik götürmemiz önemli. Gündem çok önemli olacak. Ve temel ihtiyaçlara bakacağız.

Mesela beslenme, G-20 gıda güvenliği alanında bir toplantı gerçekleştirip atığın minimize edilmeisini ve düşük gelirli ülkelerin en temel ihtiyaçlarını tartışıyor olacağız. Dünya çapında da planlarımız mevcut. Kadın ve erkeğin işgücüne katılım oranı önemli. Bütün ekonominin alanlarında da kadınların katılımı çok önemli. 2025 hedeflerinde 100 milyon kadını iş hayatına katmaktan bahsediyoruz.

*FED'in para politikasında normalleşme adımlarını dikkatle izliyoruz. Son dönemde yaşanan krizlerin tamamı bizi etkiledi. Yeni bir dünya düzenine ihtiyacımız var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)