BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBaşakşehir, Antalyaspor'u 2-0'la geçti----

Başakşehir, Antalyaspor'u 2-0'la geçti

Başakşehir, Antalyaspor'u 2-0'la geçti
11 Mayıs 2018 - 22:11 www.finansgundem.com

Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Başakşehir, mücadeleyi 2-0 kazanarak rakipleri Galatasaray ile Fenerbahçe'nin maçlarını beklemeye başladı

Haftaya 66 puanla averaj farkıyla üçüncü sırada giren Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasının açılış maçında Antalyaspor'a konuk oldu. İstanbul temsilcisi, ilk yarıda ve ikinci yarıda birer gol bularak maçı 2-0 kazandı ve puanını 69'a yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. 8. dakikada hızlı gelişen atakta ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Milan Jevtovic kaleye şutunu çekti ancak araya giren Manuel Da Costa bu topu kornere gönderdi.

Antalyaspor, mücadelede 17. dakika oynanırken gole bir kez daha yaklaştı: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Milan Jevtovic topla ilerleyip ceza sahası içine kadar topla ilerledi. Ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu çekti ancak bu top açıyı kapatan kaleci Volkan Babacan'a çarpıp kornere gitti.

Maçta rakip kale önünde pozisyonlar bulan taraf ev sahibi olsa da öne geçen taraf Başakşehir oldu! 30. dakika sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Eljero Elia ceza sahası içine topla ilerledi. Altıpasın hemen yanından pasını kale önüne çıkardı. Altıpas önünde bu topa hareketlenen Rijad Bajic bekletmeden vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Medipol Başakşehir, Rijad Bajic'in golüyle 1-0 öne geçti. İstanbul ekibine devre arasında katılan Bajic, bu sezon Başakşehir'deki 3. golünü kaydetti.

Antalyaspor, 33. dakikada gole çok yaklaştı: Orta alandan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Souleymane Doukara sol kanattan ceza sahası içine girdi. Sol çaprazdan kaleye şutunu çeken Doukara, bu pozisyonda sonuç alamadı ve top yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Başakşehir, ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Antalyaspor, 47. dakikada gole yaklaştı: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yekta Kurtuluş ceza sahası içine ortasını yaptı. Penaltı noktasının hemen önünde topa hareketlenen Diego Angelo kafa vuruşunu yaptı ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

Maçın son anlarına doğru mücadelede tempo arttı. 75. dakikada rakibin yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Emre Belözoğlu ceza sahası içine topla ilerledi. Tecrübeli futbolcu şutunu çekti ancak bu top kaleci Ruud Boffin'in kontrolünde kaldı.

Aynı dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Deniz Kadah vuruşunu yaptı ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

Başakşehir, 76. dakikada farkı 2'ye çıkardı! Emre Belözoğlu sol kanatta Yekta Kurtuluş'dan topu kaptı ve topla birlikte ceza sahası yayı önüne doğru hareketlendi. Tecrübeli futbolcu, ceza sahası yayı önünden pasını Edin Visca'ya gönderdi. Edin Visca ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu. Bosna Hersekli futbolcu bu sezon ligdeki 14. asistini yaptı!

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Başakşehir, kritik deplasmandan 3 puanla döndü. İstanbul temsilcisi puanını 69'a yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıraya tırmandı. Medipol Başakşehir, ligin son haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Antalyaspor ise haftayı 38 puanla kapadı. Akdeniz temsilcisi ligin son haftasında Alanyaspor'a konuk olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)